X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Људовање
са Веселином Гаталом
Људовање
20:15
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД

20:15 | петак, 18. Август
са Веселином Гаталом
Ђиђи Јанкелић, за родбину Драган, легендарни је бубњар још легендарније поп-рок, понекад и фолк групе „Бијело дугме“. Упутство за употребу за живот нећемо добити, али можда сазнамо зашто легендарни Џони Штулић живи у материјалном сиромаштву и душевном миру иако може свој мир да замијени са милион евра и то одмах. Је ли Горан Бреговић шкрт као што се прича или је још шкртији, ко је написао пјесму „Тако ти је мала моја кад љуби Босанац“ и зашто ту пјесму више не можемо чути на бошњачким медијима... Можда сазнамо зашто чланови групе „Бијело дугме“ нису привођени на информативне разговоре као што су били саслушавани Неле Карајлић, Џони Штулић, Срђан Шапер и други. Можда сазнамо и како је Брега бирао пјеваче. Можда... Хм, заправо, сумњам. Али, мислим да неће бити досадно. Све то или тек понешто, у Људовању овог петка.
О ЕМИСИЈИ
Људовање

Нова сезона серијала „Људовање“ и у овом циклусу ће показати да не постоје ни „обични“ ни „мали“ људи. Серијал посебан по својој једноставности и непосредности имаће, и даље, за госте људе који ће, у опуштеној, готово кућној атмосфери, на необично једноставан начин изнијети пред нас своја размишлјања и ставове. Без страха од политике, али и без одмака од свакодневнице, гости ће, као и до сада, имати прилику да говоре о њима важним темама, о ситуцијама у којима се често ћути и стварима о којима се ставови износе углавном код куће и у умјетничким, блогерским, новинарским и другим „фаховским“ круговима. Као и до сада, о политичким, културним, спортским, новинарским и другим темама говориће разни профили људи: лаици и доктори наука, нутриционисти и конзументи, креатори политика и њихови бирачи, без подјеле људи на оне који треба да говоре и оне који морају ћутати. „Људовање“ ће, и даље, остати емисија у којој човјек не мора бити у праву да би рекао шта мисли, све док његова слобода изражавања не задире у слободе других. „Људовање“ је емисија јавног РТРС сервиса, који по дефиницији, опредјељењу и програмским начелима настоји понудити својим гледаоцима разне ставове и, ако је могуће, дијаметрално супротна гледања на ближу околину и свијет, људске односе и политику. Функција нашег и Вашег јавног РТВ сервиса се и огледа у настојању да служи својим гледаоцима, дјелује поучно, васпитно, образовно, али да у исто вријеме понуди широк спектар промишљања и прилику да сви преиспитамо своје ставове и увјерења, суочавајући их са ставовима других и друкчијих, оних који не мисле ни слично, а камо ли исто што и ми. На тај начин можемо изградити свој став или га надоградити, можда уз јаке аргументе и промијенити, у садејству и надопуњавајући их ставовима и мишљењима других, не проглашавајући их унапријед неважним и нерелевантним.
Уредник и водитељ Веселин Гатало, уређивачка и сниматељска екипа серијала „Људовање“, редакција РТРС-а  унапријед се радује дружењу са Вама, без обзира на то да ли ћете бити наши гости или гледаоци. 

Редакција: Информативни програм