latinica  ћирилица
СПОРТСКИ ДОДАТАК | 09/04/2013 | 15:59

Меси сутра одлучује да ли ће играти, Јуве вјежба пенале

Најбољи фудбалер свијета Лионел Меси сутра ујутро ће имати посљедњи тест и уколико све буде у реду предводиће Барселону у реванш мечу четвртфинала Лиге шампиона против Пари Сен Жермена.

У противном, Аргентинац ће меч почети на клупи, а на терен ће само уколико се ствари за Каталонце закомпликују, с обзиром на то да послије 2:2 у првом мечу на "Парку принчева" не морају да јуре резултат, као што је био случај против Милана у осмини финала.

Шпански медији преносе да ће Меси данас поподне имати један тренинг, сутра преподне још један и без обзира на то што он инсистира да игра, став клуба и тренера Тита Виланове је да се не ризикује без пријеке потребе.

"Меси је најбољи играч на свијету, али уколико не буде спреман неће играти", поручио је Виланова.

Тренер Каталонаца истакао је да није забринут, јер чак и без Месија, његов тим је у стању да савлада Парижане.

Неколико опција је у игри, прва је да Сеск Фабрегас, који је против Мајорке минулог викенда постигао хет-трик поново заигра на позицији "лажне деветке", друга је да најистуренији буде Давид Виља, а да на лијевој страни буде Андрес Инијеста, што би значило да ће Фабрегас у везни ред са Чавијем.

Виланову, како је навео, више мучи одбрана, пошто због повреда Карлоса Пујола и Хавијера Маскерана, који је узгред и суспендован, има на располагању само једног штопера - Жерарда Пикеа, коме ће друштво у задњој линији највјероватније правити Алекс Сонг.

Са друге стране тим Карла Анћелотија најављује да ће покушати да искористи и најмању шансу која им се укаже и елиминише Барселону.

"Сигуран сам да можемо да им дамо гол на Камп ноу, а то је већ велики корак према полуфиналу", поручио је Златан Ибрахимовић.

Веома занимљиво биће и у Торину, гдје Јувентус упркос поразу од Бајерна у Минхену са 2:0 и не помишља да се помири са елиминацијом.

"У Минхену нисмо били на нашем нивоу, вјерујем да ћемо пред нашим навијачима показати снагу, а онда је све могуће", изјавио је Андреа Пирло.

Један од најбољих играча Бавараца Бастијан Швајнштајгер има сличне амбиције.

"Титула у Бундес лиги је освојена, сад желимо у финале Лиге шампиона. Увјерен сам да ће један гол у Торину бити довољан за то", истакао је Швајнштајгер.

Италијански медији преносе да Јувентус ништа не препушта случају и да је тренер Антонио Конте већ одредио седморицу потенцијалних извођача пенала, уколико дође до њих. За ударце са бијеле тачке биће задужени - Мирко Вучинић, Фабио Кваљарела, Андреа Пирло, Клаудио Маркизио, Пол Погба, Андреа Барзаљи и Леонардо Бонући.

Оба сутрашња реванш меча четвртфинала Лиге шампиона играју се у стандардном термину од 20.45 сати.