latinica  ћирилица
СПОРТСКИ ДОДАТАК | 10/04/2013 | 19:39

Борац побиједио Челик, еврогол Стокића

Фудбалери Борца наставили су са добрим партијама у прољетном дијелу шампионата. У 21. колу Премијер лиге су с 2:0, на Градском стадиону у Бањауци, савладали Челик.

Био је то окршај директних конкурената за Европу, а Борац је овом побједом, 11. првенственом, стигао корак ближе свом циљу.

 

По веома тешком терену домаћи играчи су се боље снашли, али и заслужено славили против Зеничана. Већ у 22. минути проблеми за домаћег тренера. Повријеђеног голмана Асмира Авдукића замијенио је резервиста Синиша Марчетић.

 

У 28. минути Стојкић је пропустио велику шансу за Борац, а онда је лопта застала у блату након ударца Кантара, те је пропала још једна добра прилика за домаће.

 

У самој завршници првог дијела Борац је повео и то евроголом Стокића, који је снажно шутирао са 25 метара, а Адиловић није могао ништа урадити.

 

На почетку другог полувремена досуђен је пенал за Борац. Капитен Челика Хорић играо је руком у свом шеснаестерцу након убачаја са лијеве стране, а судија је показао на бијелу тачку. Дарко Малетић је био сигуран с 11 метара за 2:0, што је био и коначан резултат утакмице. До краја је код гостију искључен резервиста Траванчић због приговора.

Остали резулатати:

Леотар - Олимпик 1:0

Вележ - Сарајево 0:0

Звијезда - Радник 1:1

Сироки Бријег - Градина 2:0

Славија - ГОШК Габела 2:1

Травник - Рудар 0:1