latinica  ћирилица
07/09/2014 |  11:06 | Аутор: sportal.rs

"Орлови" у новом дресу

Фудбалска реперезентација Србије добила је нови гостујућ́и дрес британског произвођача спортске опреме Умбро.

Фудбалери репрезентације носиће га први пут у пријатељској утакмици против Француске, као и на квалификационим утакмицама за Европско првенство 2016.

Користећи искуство, насљеђе и скоро стогодишњу традицију Умбра у прављењу фудбалске опреме, сагледани су сви аспекти онога што играчи и навијачи желе. Тако је настао нови српски гостујући дрес који репрезентује понос и национални дух, а дизајн дреса обухвата низ јединствених карактеристика везаних за национални тим Србије. Симболизује нову енергију младих и страствених српских играча, нову крв на терену на челу са новим искусним тренером Диком Адвокатом.

Инспирација и идеја за нови гостујуцћи дрес је била да уједини све типичне српске елементе и карактеристике са класичним спортским елементима који су деценијама красили дресове наших репрезентативаца, водећи рачуна да дрес изгледа јединствено, препознатљиво и модерно. Користећи национале симболе на дресу, попут четири оцила и православног крста, дрес је добио своју намјену и припадност, али идеја је да дресу добије још дубље значење и да повеже милионе навијача са националним идентитетом и репрезентативцима.

За дрес је креирана одговарајућа типографија, која је инспирисана писмом Мирослављевог јеванђеља и писмом Душановог законика, модификована у нов и модеран визуелни идентитет, али и даље прихватљива и препознатљива свим навијачима. Умбро је примијенио своје умијеће у прављењу фудбалских дресова у свом модерном и јединственом стилу. Дрес је бијеле боје са бијелом крагном, са две мале, елегантне златне пруге, које представљају боју српског грба. Са лијеве стране дреса дијве златне траке симболизују крст. На полеђини врата је српски грб. Бројеви на дресу су дизајнирани и перфорирани тако да чине дрес лакшим и дају му могућност да не задржава топлоту. Дресови су такође дизајнирани да побољшају перформансе играча и њихову удобност. Гостујући шорцеви су такође бијеле боје са двије златне пруге са обе стране, као и штуцне на којима је аплициран чувени Умбро дијамантски логотип у златној боји.