latinica  ћирилица
11/10/2014 |  11:21 | Аутор: SportSport.ba

Сушић: Видјећемо на прољеће да ли нам је бод из Велса довољан

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине у другом колу квалификација за одлазак на Европско првенство у Француску ремизирала је у Кардифу са Велсом.

Сусрет је завршен без голова, а након утакмице присутним медијима на званичној пресс конференцији обратио се селектор репрезентације БиХ Сафет Сушић.

"Утакмица какву сам очекивао, јако тешка, против добре агресивне екипе. Ми смо дошли да узмемо три бода, играли отворено имали шансе. Резултат је реалан а ми смо све покушали да добијемо, мислим да резултат није лош ни за једну екипу. Они су нам конкуренти за друго мјесто," каже Сушић.

"Послије Кипра они су нам ривали за друго мјесто, а нама је важно да будемо међу прве двије репрезентације, а да ли нам је бод довољан видјећемо на прољеће," ријечи су Сушића.

"Нисам незадовољан овим бодом кад се види као се све одвијало на терену. Све смо покушавали. Изгубити утакмицу била би трагедија. Није ми познато зашто је Џеко добио картон. Само једна измјена је била јер су на клупи ниски играчи, а било ме страх корнера и прекида те нисам хтио ризиковати," каже Сушић.

"Два најбоља играча на терену су били голмани. Бешић је тек дошао у Евертон, а то је велика промјена. Врло брзо ће играти од прве минуте. Суђење не бих коментарисао. А што се тиче нас ово нам је велики изазов јер након Свјетског хоћемо и на Европско и сви су мотивисани," ријечи су Сушића.

"Хтио сам да имамо јаку средину и разговарао сам са играчима на тој позицији и задовољан сам како су одиграли, као и штоперским тандемом. Страховао сам само након Хаџићевог картона, али све је добро испало на крају," рекао је Сушић.