latinica  ћирилица
12/10/2014 |  11:53 | Аутор: sportske.net

Када ће "орлови" постати убојити?

По доласку на клупу репрезентације Србије, нови селектор Дик Адвокат и његови сарадници су наглашавали да је велики проблем "орлова" то што имају врло слабу реализацију прилика за гол на утакмицама.

Да ли се до сада нешто промијенило...?

Подсјећамо, нови селектор и његов помоћник Жељко Петровић нису крили чуђење како је Србија у прошлим квалификацијама изгубила на Маракани од Белгије са чак 3-0, иако је, поготово у првом полувремену, била много бољи ривал.

Они су себи поставили циљ да тај проблем што прије ријеше и да у актуелним квалификацијама за Европско првенство "орлови" буду много ефикаснији.

Али, шта смо видјели у двије досадашње утакмице под вођством новог селектора?

Утисак је, готово исто оно што смо гледали и док су на клупи били његови претходници.

"Орлови" су под вођством Дика Адвоката до сада одиграли двије утакмице, против Француске у Хумској и синоћ у Јерменији на старту квалификација и оба меча су завршена без побједника, резултатом 1-1.

Против "триколора", једини гол за Србију постигао је Александар Коларов из "слободњака", док је синоћ послије много мучења у нападу, у финишу меча успио да погоди Зоран "Бамби" Тошић.

А најистуренији нападачи - Филип Ђорђевић и Александар Митровић, који је, додуше, имао знатно мању минутажу, готово да нису ни ушли у шансу.

Синоћ су, рецимо, најбоље прилике опет имали наши дефанзивци - капитен Бане Ивановић, Стефан Митровић, па везисти Кузмановић и Тошић, а Филип Ђорђевић није успио да дође до изражаја.

У чему је проблем?

"Орлови" су у првим реакцијама послије меча истицали као их је пореметила повреда Лазара Марковића, да је његов излазак "отупио оштрицу" напада, али утисак је ни да са њим на терену не би било много боље.

Свој коментар послије меча је на РТС-у дао и некедашњи помоћник селектора Горан Стевановић, који је, између осталог, констатовао да би можда требало пробати са тандемом Ђорђевић-Митровић, да би у том случају противничка одбрана била у много већем проблему.

Већ за два дана је ново искушење, дуел са Албанијом у Хумској, уједно и прилика да селектор Адвокат можда проба и са том опцијом.

У сваком случају, и Ђорђевићеви и голови Александра Митровића јако недостају "орловима", како би се долазило до жељених резултата.