latinica  ћирилица
20/10/2014 |  21:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Навијач који је вријеђао премијера добио пропусницу од ФСС?

Мушкарац који је током преноса утакмице Србија - Албанија брутално извријеђао премијера Србије у директонм преносу РТС-а пропусницу за ложу, гдје се догодио тај инцидент, добио је од одређених људи из Фудбалског савеза Србије, рекао је вечерас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

"Видјећемо ко су ти људи и како се све то издешавало. Први дио истраге указује да су одређени људи из ФСС дали пропусницу за  ложу том лицу и да је са њом ушло у простор гдје се налази студио РТС-а", прецизирао је Стефановић за Пинк.

Он је истакао да су нетачне тврдње да простор гдје се налазе ложе обезбјеђује полиција, истичући да се сходно Закону о спречавању насиља на спортској приредби за сваку утакмицу формира редарска служба која је једина надлежна да штити улаз у те ложе.

Полиција може на позив редарске службе или ФСС да реагује, ако редарска служба не може да регулише ситуацију, указао је министар.

Коментаришући случај "Дрон", министар је указао да је утврђено да је та беспилотна летјелица кинеске производње, набављена у Италији.

Он је напоменуо да је полиција утврдила ко је лице које је унијело дрон у Србију указујући да није незаконито посједовати дрон као летјелицу, али да је незаконито "урадити онако нешто".

"Утврдили смо да је пуштен са простора који је омеђен војном гимназијом, црквом, стадионом. Дрон је пуштен ван стадиона јер нико не може да унесе дрон на стадион. Али то је било потпуно неочекивано што се никада до сада није дешавало у нашој земљи", навео је Стефановић.

Због тога је, додао је министар, већина грађана наше земље бурно реаговала, поготово људи који су били на стадиону.
"Али ми морамо да се издигнемо изнад таквих ситуација јер не постоји оправдање за каменовање и паљење", нагласио је
Стефановић и позвао грађане да се уздрже од било каквог насиља.

Он је поручио да је Србија мирна земља и да ће полиција радити свој посао.