latinica  ћирилица
24/10/2014 |  15:54 | Аутор: sportal.rs

Адвокат: Неко не жели Србију у Француској

Реагујући на одлуку чланова Контролне и дисциплинске комисије УЕФА у вези прекинуте квалификационе утакмице између Србије и Албаније, по којој је нашем тиму додељена побjеда од 3:0, али и одузета три бода уз новчану казну и играње два меча пред празним трибинама, селектор Србије Дик Адвокат је рекао, поред осталог, да је пресуда крајње чудна и невjероватна.

"Искрено, донесене одлуке сматрам врло чудним. Иако је УЕФА процијенила да се утакмице између Србије и Албаније могу играти, увјерен сам да се на њих, и пре сусрета и сада у тренутку изрицања казни, мора гледати као на случај Русије и Грузије, које нису могле да буду заједно сврстане у групи...", рекао је Холанђанин за званични сајт Фудбалског савеза Србије.

Адвокат је констатовао да је у читавој ситуацији кажњена само једна страна - српска.

"Епилог процеса одлучивања је за мене, као селектора Србије, једноставно невјероватан - кажњена је само једна страна, а то је Србија! Чудна ситуација је и када погледате на табелу - одиграли смо двије утакмице, ниједну нисмо изгубили, пише да имамо једну побједу, а освојили смо само бод! Албанци су прошли веома добро - не разумијем зашто су кажњени новчано, у чему је смисао тога? Они нису хтјели да наставе да играју утакмицу под било којим околностима, како те вечери са или без публике, тако и сутрадан...".

Код Холанђанина послије свега што се догодило полако почиње да преовладава осјећај да све што се дешава Србији, нема везе а спортом и фудбалом.

"На жалост, стичем утисак да неко не жели да Србија буде учесник Првенства Европе 2016. године у Француској... Додатно отежавајућа околност је да ћемо наредне двије утакмице играти без подршке наших навијача код куће. Вјерујем у наш тим, учинићемо све да побједама испунимо циљ и изборимо мјесто на највишој европској сцени.