latinica  ћирилица
25/10/2014 |  12:22 | Аутор: sportal.rs

Ђурић: Ко је пустио пијане навијаче и Богданова на стадион?

Европска фудбалска унија у петак је због инцидената на мечу између Србије и Албаније који је прекинут у 41. минуту одлучила дуел да региструје резултатом 3:0 за "орлове", али и да им одузме три бода.
Драган Ђурић - Фото: B92
Драган ЂурићФото: B92

Такође, Србија  ће наредна два меча у Србији играти пред празним трибинама. Фудбалски савез Србије је као и ФС Албаније кажњен са по 100.000 евра.

Предсједник Партизана Драган Ђурић је као главне кривце етикетирао државне органе јер нису ништа урадили на спрјечавању уласка хулигана на стадион Партизана.

"Крајње необјективна одлука УЕФА, али државни органи би требало да се замисле зашто су дозволили да дође до овакве одлуке. Требало би српској јавности да кажу зашто је дозвољено да 100 пијаних навијача са вођом из Ђенове буде пуштено на стадион. Да ли хоћемо "српски Хејсел"? Неко је желио да се деси крвопролиће, то су жељели и у Ђенови, то су исти креатори", рекао је Ђурић за Новости.

Први човјек Партизана каже да су бројни сигнали уочи меча указивали да би могло да дође до немилих сцена и да је чак и комесар за безбједност ФСС недвосмислено упозоравао на ту могућност.

"Господин Мирков је на вријеме обавијестио државне органе и интервенисао код њих тим поводом, али нико није реаговао. Да навијачи нису ушли не би било казне, било би 3:0 за нас. Заборавили смо Ђенову, шта би са истрагом? Све је то срамно, све је то иста дружина. Јавно питам зашто МУП није објелоданио истрагу из Ђенове, рекли су да је све завршено!? У чему је проблем? Догодила се нова Ђенова, кад ће се починиоци извести правди? Жао ми је наших момака који играју за репрезентацију, који они мотив послије свега више имају да играју?".

Ђурић није у потпуности одбацио ни одговорност ФСС, па апелује на Савез да каже јавности како је остављен да се сам бори са хулиганима.

"Жао ми је људи из ФСС. Нека објасне кога су обавијестили, коме су слали мејлове са унапријед изрежираним сценариом, па нека ти који су добили дописе објасне зашто нису реаговали и предузели мере, то је њихова обавеза. Исто тако, нека кажу ко је наредио да полиција не буде унутар стадиона око цијелог терена.