latinica  ћирилица
10/11/2014 |  10:48 | Аутор: sportske.net

Почиње операција Данска

Окупљање српских репрезентативаца пред меч који може да буде и одлучујући када је пласман на ЕП у Француској у питању је данас.
Репрезентација Србије - Фото: AFP
Репрезентација СрбијеФото: AFP

Припреме за квалификациони меч с Данском почињу данас окупљањем српких репрезентативаца, а селектор Адвокат би требао да буде веома задовољан формом репрезентативаца Србије који су претходног викенда доминирали у Европи.

Србија ће у петак од 20.45 часова угостити Данску пред празним трибинама због добро нам познатог разлога. Меч се игра у Хумској, а побједа би могла да врати пољуљано самопоуздање наших репрезентативаца.

Селектор Србије највјероватније неће рачунати на Александра Коларова (који ће се појавити данас, али због повреде су мале шансе да заигра), а под знаком питања је и млади голман Рајковић који се повриједио у мечу с Чукаричким и постоји могућност да прескочи ово окупљање. Ипак, селектора много више мора да брине позиција лијевог бека.

Неколико наших репрезентативаца је показало да се налази у изузетној форми. Посебно то можемо рећи за фудбалере који играју у Премијер лиги (Ивановић, Матић и Тадић), али и за Александра Митровића који је у голгетерској форми након голова које је дао Арсеналу и у домаћем шампионату.

Такође, стријелац је јуче био и Филип Ђорђевић за Лацио, тако да ће Дик Адвокат имати проблема да се одлучи ког нападача ставити међу првих 11 на терен.

Треба да радује и повратак Бишевца на терен. Налази се у одличној форми у Лиону и поново је стандардан. С друге стране, треба да забрињава неиграње Лазара Марковића, Милоша Јојића, Матије Настасића, али и Зорана Тошића, који није био стартер у претходних неколико утакмица екипе ЦСКА.