latinica  ћирилица
15/11/2014 |  09:20 | Аутор: РТРС

Еуро: Словенија на "Вемблију", Црна Гора чека Шведску

Фудбалери Енглеске дочекују Словенију у дерби мечу другог дана квалификација за Европско првенство.

Словенци путују на "Вембли" као другопласирана екипа групе Е са шест освојених бодова из три одиграна кола. Изабраници Срећка Катанеца поражени су у првом колу у Естонији, да би затим славили у сусретима са Швајцарском и Литванијом.

Фудбалери Енглеске су лидери у групи са максималним учинком у прва три кола. Тим Роја Хоџсона славио је на гостовањима у Швајцарској и Естонији, као на домаћем терену у мечу са Сан Марином.

Тешко гостовање је пред селекцијом Швајцарске која путује у Литванију, како би освојила бодове и ухватила прикључак за водећим тројцем. У посљедњем мечу групе Сан Марино ће угостити Естонију.

Група Г доноси дуел двије првопласиране екипе, Аустрије и Русије. Обје селекције су непоражене у прва три кола, Аустија је лидер у групи са двије побједе и једним ремијем, док Руси имају учинак од једне побједе и два неријешена резултата. Занимљиво ће бити и у Подгорици гдје Црној Гори у госте долази Шведска. Тим Бранка Брновића је савладао Молдавију у првом колу, ремизирао у Вадузу код Лихтенштајна, и претрпио пораз од Аустије у трећем колу. Швеђани су након ремија у провм колу у Аустрији одирали неријешено и на свом терену са Русијом да би у трећем колу са 2:0 испратили Лихенштајн. Посљедњи меч у групи одиграће посљедњепласиране селекције, Молдавија и Лихтенштајн.

Македонију у овом колу очекује тежак посао, у госте им долази Словачка. Домаћи фудбалери су у првом колу декласирани у Шпанији (5:1), да би савладали Луксембург и уписали пораз у трећем колу на гостовању у Украјини. Словаци су одиграли без грешке прва три кола, уписали девет бодова, савладавши Украјину, Шпанију и Бјелорусију. Шпанија ће у Хуелви дочекати Бјелорусију у мечу у којем ће покушати ухватити корак за пропласираном Словачком, док ће Украјина у госте Лукрембургу.

Распоред утакмица четвртог кола квалификација за Европско првенство:

Група Ц
Луксембург - Украјина (18.00)
Македонија - Словачка (20.45)
Шпанија - Бјелорусија (20.45)

1 Словачка 3 9
2 Шпанија 3 6
3 Украјина 3 6
4 Македонија 3 3
5 Бјелорусија 3 1
6 Луксембург 3

Група Е
Енглеска - Словенија (18.00)
Сан Марино - Естонија (18.00)
Швајцарска - Литванија (20.45)

1 Енглеска 3 9
2 Словенија 3а 6
3 Литванија 3 6
4 Швајцарска 3 3
5 Естонија 3 3
6 Сан Марино 3 0

Група Г
Аустрија - Русија (18.00)
Молдавија - Лихтенштајн (18.00)
Црна Гора - Шведска (20.45)

1 Аустрија 3 7
2 Русија 3 5
3 Шведска 3 5
4 Црна Гора 3 4
5 Молдавија 3 1
6 Лихтенштајн 3 1