latinica  ћирилица
01/12/2014 |  17:18 | Аутор: РТРС

РТРС најгледанији у Српској

Најгледанија телевизија на подручју Српске у новембру била је Радио-телевизија Републике Српске. Агенција Нилсен израчунала је да је удио наше медијске куће у гледаности био 14,90 одсто.

И према критеријуму цјелодневног удјела у гледаности, резултати свједоче да сте и током прошлог мјесеца највише вјеровали Радио-телевизији Републике Српске. У 19.30 били сте уз наш Дневник 2, који је уједно, према подацима о рејтингу и удјелу у гледаности, најгледанији садржај у Српској у новембру.

И у претходних 30 дана будили сте се уз Јутарњи програм наше телевизије. Потврђује то и податак да је удио у гледаности нашег програма у раним јутарњим часовима 28,76%, према којем је наш Јутарњи програм и даље на врху листе најгледанијих јутарњих програма у Српској.

Тачно у подне вријеме је за Дневник 1, који је са удјелом у гледаности од 23,44% апсолутни побједник у категорији подневних информативних емисија.

Међу емисијама које се емитују у поподневним часовима Српска данас и даље суверено држи позицију број један. Са удјелом у гледаности од 29,29 одсто дупло је гледанија од емисија које се у овом термину емитују на комерцијалним телевизијиама.

Подаци агенције Нилсен показују да су, према рејтингу, на врху љествице седмичних емисија Печат, Индиректно, Круг, а слиједе их и остале емисије које сваке седмице настају у нашој продукцији.

И у новембру сте гледали наш серијски и филмски програм. Највиши рејтинг имале су серије Војна академија, Јагодићи, Самац у браку, а из епизоде у епизоду били сте и уз Здухач и Институт за даме.

У програму наше телевизије изабрали сте и спортске садржаје. Посебно се издвајају актуелности са фудбалских терена. Са удјелом у гледаности од 20,85% најгледанија је квалификациона утакмица Србија-Данска, а слиједе и утакмице Лиге шампиона и Лиге Европе.