latinica  ћирилица
19/03/2015 |  17:14 | Аутор: Агенције

Португал са Роналдом дочекује Србију

Селектор фудбалске репрезентације Португала Фернандо Сантош објавио је списак играча за утакмицу против Србије у квалификацијама за Европско првенство које ће се 2016. године одржати у Француској.

Сусрет Португал - Србија, одиграће се 29. марта од 20 часова и 45 минута по средњеевропском времену на стадиону Бенфике у Лисабону, у четвртом колу Групе И квалификација за шампионат Европе.

Сантош је у односу на новембарски списак промијенио петорицу играча (умјесто Бета, Рафаела Гуереира, Адријена Силве, Тигаја Гомеша и Хелдера Постиге позвао је Вентуру, Антуњеша, Елисеуа, Фабија Коентраа и Хуга Алмеиду), а главна узданица против Србије биће званично најбољи фудбалер свијета Кристијано Роналдо.

На списку који је објавио селектор Португала налазе се:

Голмани: Антони Лопеш (Лион), Руи Патрисио (Спортинг) и Вентура (Белененсеш).

Одбрамбени играчи: Антуњеш (Динамо Кијев), Босингва (Трабзонспор), Бруно Алвеш (Фенербахче), Седрик (Спортинг), Елисеу (Бенфика), Жозе Фонте (Саутемптон), Рикардо Карваљо (Монако), Фабио Коентрао и Пепе (обојица Реал Мадрид).

Везни фудбалери: Андре Гомеш (Валенсија), Жоао Мутињо (Монако), Тијаго Мендеш (Атлетико Мадрид), Жоао Марио и Вилијам Карваљо (Спортинг).

Нападачи: Кристијано Роналдо (Реал Мадрид), Дани (Зенит), Едер (Брага), Хуго Алмеида (Кубан Краснодар), Нани (Спортинг), Рикардо Кварежма (Порто) и Виеириња (Волфсбург).

Подсјећамо, Португал је други на табели Групе И квалификација са шест бодова, пет више од Србије, која је на четвртом мјесту. Уз утакмицу више од конкурената Данска води са 7 бодова, а иза Португалаца је Албанија, са четири. Србија је на зачељу заједно са Јерменијом, која такође има бод после три наступа.

Селектор Србије, Радован Ћурчић ће свој списак саопштити у петак, 20. марта.