latinica  ћирилица
27/03/2015 |  21:51 | Аутор: Блиц

Инцидент на утакмици Црна Гора-Русија (ВИДЕО)

Утакмица Црне Горе и Русије у Подгорици прекинута је већ у првом минуту након што је руски голман Игор Акинфејев погођен бакљом у главу.

Хитна помоћ је одмах утрчала на терен како би руском голману пружила помоћ. Селектор Русије Фабио Капело наредио је екипи да се повуче са терена, а Акинфејев је пребачен у болницу у свјесном стању.

Званични спикер је рекао да је меч суспендован на неодређено вријеме, али након тридесетак минута фудбалери су се вратили на терен и наставили утакмицу.

Убрзо након што су играчи отишли у свлачионице, на трибинама је услиједила пјесма домаћих навијача, али се у једном моменту чуло и "Русија, Русија".

Блиц пише да је дошло и до сукоба између навијача Црне Горе и Русије на трибинама, а уколико се у наставку деси још један инцидент, сусрет ће бити опет прекинут.

Меч квалификација за ЕУРО 2016. године имао је лошу увертиру јер је два сата прије почетка у Подгорици дошло до навијачких инцидената у центру града.

Група од педесетак навијача репрезентације Русије окупила се на Тргу републике, гдје је једно вријеме пјевала руске песме, а потом покушала да запали заставу САД, што је спријечила полиција.

Са трга се могло чути и скандирање "Русија и Србија, браћа заувијек", јавиле су подгоричке Вијести.

Затворено је више улица у центру града, а због важности утакмице полиција је предузела опсежне мјере безбједности.