latinica  ћирилица
30/03/2015 |  18:41 | Аутор: РТРС

Друга епизода X Factora Adria донијела дух Африке, Америке и велика изненађења за гледаоце

Уводну ријеч у другој епизоди X Factora Adria имали су такмичари са својим инспиративим порукама: “Људи често размишљају о свом позиву! Нису сигурни шта желе од живота. То није моја прича!“.
Дух Африке у X Factor Adria - Фото: РТРС
Дух Африке у X Factor AdriaФото: РТРС

- Ја знам да имам оно нешто што ме чини посебним. Зато тражим прилику да се докажем! Ово је моја прилика, ово
је моје вријеме! Ово је X Factor, рекли су такмичари и нова епизода популарног шоу програма је почела.

Након кратког осврта на узбуђења из прве епизоде, водитељи Антонија и Александар, гледаоце су увели у другу емисију. Нови такмичари на још једном аудиционом дану, представили су се судијама и бројној публици у студију, а само они најбољи проћи ће у сљедећу фазу такмичења.

Прва такмичарка била је Катарина Нина Симић из Младеновца. Сазнали смо да има двадест година и да завршава школу за бабице-акушера, али признаје да више воли пјевање. Након што је подијелила са гледаоцима искуство са посла
када је једну пацијенткињу опустила својим пјевушењем у порођајној сали, Нина је изашла на сцену. Представила се енергичном пјесмом The Weather Girls “It's Raining Men”.

Жири је био одушевљен њеном интерпретацијом, посебно Масимо који је рекао: - Не смијеш занемарити када те дотакне
универзум, ти си изузетан таленат! Другачије си отпјевала пјесму од оригинала, фантастично!“

Након што су Жељко и Тончи упутили такмичарки комплименте, мушки чланови жирија пожурили су да гласају. Александра је пожељела да и она нешто каже, па је Жељко реаговао и шармантно рекао својој колегиници: - Извини, ми стварно нисмо џентлмени овога пута, извини молим те".

Извињење су упутила и друга два члана жирија. Александра је прихватила шалу: - У реду је, потпуно разумијем да вас је омађијала. Дивно,Нина! Ниси ни једном устукнула или се уплашила, а то је X Factor!“ Са четири ДА такмичарка је прошла у други круг такмичења.

Сљедећи кандидат био је Ален Булић из Задра, који има четрдесет година. Ален је резведен и има кћерку Сару од 12 година.

- Сара је јако поносна што сам дошао до аудиције, стало ми је да успијем!, рекао је Ален прије изласка на сцену и послао пољубац кћерки. Након што је отпјевао емотивну баладу, Масимо је кратко рекао: “Изврсно!“, док је Тончи пожелио да
такмичар отпјева клапску пjесму, што је Ален радо прихватио.

Тончи је, потом, пожелио и да помогне такмичару, па је заједно са Аленом отпјевао клапу, што је изазвало одушевњење публике.

- Мене си оставио без текста, врло си шармантан и талентован и помало прехлађен! Рећи ћу једно велико ДА Тончију што ти је помагао!", рекао је Жељко. Александра је признала да јој се мало више допала интерпретација у клапи него у првој пјесми, док је Масимо имао супротно мишљење. Тончи је дао свој коментар: “Мени се допада што се сналазиш у више стилова!“. Четири ДА без двоумљења одводе Алена даље у други круг такмичења.

Трећи такмичар кога је вјереница пријавила на X Factor се зове Ненад Азањац и бави се глумом. Представио се емотивном пјесмом Даде Топића “Да ли знаш да те волим“, али његова интерпретација није оставила снажан утисак на судије.

- Ненаде, музикалан јеси, али мени се ово уопште није допало. Ништа иновативно нисмо чули, а овај “урландо“ на крају је потпуно беспотребан!“, рекао је Жељко.

- Имао сам доживљај да сам у ресторану, рекао је Тончи, док је Массимо био још сликовитији: “Било је промјена у
мелодији, Дадо Топић не би био поносан на ово извођење. Било је то исто као када приђеш жени на агресиван начин. Очекивали смо звијезду, а било је онако...“

Једина дама у жирију рекла је да јој је тешко што слуша овакве коментаре колега, те је додала: “У питању је озбиљно тешка и врло секси пјесма, а ја је тако нисам доживјела од тебе, међутим рећи ћу ти ДА.“ Са три НЕ и једним ДА, Ненад је испао из даљег такмичења.

Сљедећи кандидат био је седамнаестогодишњи Лазар Ћирковић из Крагујевца који је признао да има трему, али да једва чека да изађе пред жири. Овај плавокоси тинејжер се представио пјесмом “You raise me up“ од Westlifea.

Масимо је кратко рекао: “Чини ми се да имаш тај X фактор који тражимо!“, док је Тончи изнио своје мишљење да је “пјесма прочитана“. Пошто је Жељко изјавио да пјевање није добро, публика је негодовала. “Ок, није лоше, али је далеко од доброг“, закључио је Јоксимовић.

Александра је изјавила да се не слаже са својим колегама: “Онога тренутка када пјевач пусти своје срце да пјева – тог тренутка стварно пјева! Ти си то вечерас показао. Браво!“, рекла је Ковачева. Иако Жељко није био сигуран у своју
одлуку, са четири ДА Лазар је прошао даље.

Тамнопути младић Џонатан Лумбила из Конга био је потпуно изненађење и за жири и за публику. Сазнали смо да Џонатан има 21 годину, да студира у Београду и да воли да слуша Шака Полументу. На аудицију су га пријавиле пријатељице, а када је жири пожелио да са њим прича на енглеском, овај самоувјерени момак је рекао да могу слободно причати на домаћем језику, што је публика пропратила громогласним аплаузом.

На питање Масима да ли му недостаје дом, овај необичан такмичар је шармантно рекао: “Не још увијек, овдје добро уживам!“ Џонатан се, потом, представио пјесмом из свог родног града, а занимљив наступ подржали су његови другари који су му се придружили са афричким инстументима и тако донијели у овај шоу прави дух Африке! Након што су Жељко, Александра и Тончи дали позитивне оцјене, Масимо је остао досљедан себи i рекао НЕ. Са три ДА и једним НЕ, Џонатан
наставља такмичење.

Сљедећа кандидаткиња била је Марија Грујевска из Македоније, која је таленат за пјевање наслиједила од оца. Дугокоса црнка, на сцену је унијела сензуалност, отпјевавши нумеру из филма “Ко је убио Зеку Роџера“. У припијеној црној хаљини Марија је блистала на сцени што се жирију веома допало

“Једна ријеч – ПЕРФЕКТНО!“, рекао је Жељко, док је Александра признала да ју је такмичарка озбиљно завела. Тончи је био искрен, па је рекао такмичарки да јој лежи правац музике који је одабрала, али да је њему криво када неко пјева џез, јер та врста музике није уносан посао. Без двоумљења, са четити ДА, ова згодна такмичарка прошла је у сљедећи круг такмичења.

У другој емисији два такмичара су у X Facot Adria препознали посљедњу шансу за успјех, будући да су већ учествовали у сличним фотматима.

Амел Ћурић је побједник таленат такмичења који се приказивао прије десетак година у БиХ. Талентовани тридесетчетворогодишњи пјевач представио се познатом баладом Бијелог Дугмета “Питају ме за тебе“.

Његова интерпретација се допала жирију, па је Масимо први рекао: “Надам се да ће ти се догодити пјесма која је писана баш за тебе! Једино то фали!“

Александра је прокоментарисала да је Амел пјесмом испричао причу пуну страсти, њежности, туге, љубави. Жељко је само кратко рекао: “Мислим да смо управо добили једног финалисту!“ и са четири ДА и овај кандидат наставља такмичење.

Сљедећи такмичар који је узбуркао жири и публику био је двадесетпетогодишњи учитељ из Загреба, уметничког имена Леоне Павлашијан.

Ексцентрични умјетник направио је необичан спектакл - у високим потпетицама, са плавом периком и занимљивом гардеробом Леоне је подигао публику и Александру на ноге. Позната кантауторка била је одушевљена његовим перформансом, те је изашла на бину и такмичару отпјевала дјелић своје пјесме “У шаци ме имаш“, што је додатно подгријало атмосферу у студију.

Међутим, Тончи није дијелио исто мишљење: “Што се мене тиче ово је био само тренутак предаха “, док је Масимо признао да је затечен наступом и ипак рекао НЕ.

- Ово је толико хибридно, да ми се на крају и допада, изјавио је Жељко. Са два НЕ и два ДА, такмичар није прошао даље.

“Infinitas“ (бескрај) била је сљедећа група која наступа. Ову вокалну групу чине два брата и три сестре из Загреба, а како смо сазнали још један брат их бодри у публици. Судијама су се представили пјесмомJessie J “Price tag”, а на крају наступа на бину је дошла и читава пратња: родитељи и пријатељи, па је ова срећна породица оставила позитиван утисак на судије.

- Искористили сте тишину пред наступ, само сте стали и наставили. И тишина је музика! Ви сте изврсни!“, рекао је Масимо. Са четири ДА “Infinitas“ иде даље.

Посљедња такмичарка у другој епизоди била је седамнаестогодишња Ива Ћурић из Ђакова. Тинејџерка пуна живота рекла је како обожава музику, свира гитару и у слободно вријеме снима cover клипове, које поставља на You Tube. Након што се представила аутентичном обрадом и занимљивим спојем двије пјесме групе “Елитни Одреди“, услиједили су коментари судија, који су све вријеме Ивиног наступа истински уживали.

- Могли бисмо те слушати сатима! Донијела си потпуно нову димензију ових песама!, рекао је Тончи, док је Александра додала да је Ива подсјећа на Нору Џоунс и да има сјајан глас.

Масимо је изнио своје мишљење: - Вокално си изузетно интересантна!, док је Жељко додао: “Потпуно сам задовољан! Уживао сам!“.

Са четити ДА, без двоумљења Ива је прошла у сљедећу фазу такмичења.

Све детаљније информације можете пронаћи на сајту xfactoradria.com и на званичној Facebook страници www.facebook.com/XFactorAdria