latinica  ћирилица
08/04/2015 |  19:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Меч Црна Гора - Русија регистрован резултатом 0:3

Прекинута утакмица између репрезентација Црне Горе и Русије у квалификацијама за првенство Европе регистрована је службеним резултатом 3:0 у корист Русије, одлучила је Европска фудбалска унија (УЕФА).

Како преноси агенција ТАСС, Црна Гора ће наредне двије утакмице као домаћин морати да игра пред празним трибинама, док је Русија кажњена са 25.000 евра због недоличног понашања њених навијача на том мечу.

Сусрет Г квалификационе групе на стадиону у Подгорици прекинут је 27. марта већ у првом минуту пошто је руски голман Игор Акинфејев погођен са трибина бакљом у главу и морао је да буде пребачен у болницу, гдје су му дијагностификоване опекотине на врату и блажи потрес мозга.

Упркос томе, судија је послије дужих консултација одлучио да настави меч, а дефинитивно га је прекинуо у 68. минуту након поновљеног инцидента црногорских навијача, који су тврдим предметом погодили противничког играча Дмитрија Комбарова.

Утакмица између Црне Горе и Русије обиљежена је бројним инцидентима на трибинама, а прекинута је при резултату 0:0.

Послије данашње одлуке УЕФА, Русија на табели Г групе заузима треће мјесто са осам бодова, иза водећих Аустрије са 13 и Шведске са девет.

Црна Гора је остала четвртопласирана са пет бодова испред Лихтенштајна са четири и Молдавије са једним бодом.