latinica  ћирилица
10/06/2015 |  22:36 | Аутор: РТС

Матић: Данце побиједити како знамо и умијемо

Фудбалер Челсија Немања Матић изјавио је да ће репрезентација Србије имати добре шансе да се пласира на Европско првенство у Француској, ако побиједи Данску у Копенхагену.

"Ако побиједимо у Копенхагену, имамо добре шансе да се пласирамо на првенство Европе у Француској. Биће нам јако тешко, али морамо да побиједимо како знамо и умијемо. Они су фаворити, а ми морамо да искористимо сваку шансу која нам се укаже. Морамо да будемо стрпљиви свих 90 минута у Данској, јер евидентно је да не мијењају начин игре и кад имају резултатски минус", рекао је Матић за сајт ФСС-а.

Он се осврнуо на успјех репрезентације Србије испод 20 година која је побједом над Мађарском (2:1) обезбиједила пласман у четвртфинале Свјетског првенства на Новом Зеланду.

"Баш сам се обрадовао кад сам се пробудио и сазнао да смо побиједили Мађарску. Видим по резултату да је било тешко. Чуо сам касније и коментаре. Сви једва чекамо сљедећу утакмицу. Пожелио сам им пред пут да се врате са медаљом. Остајем при истој жељи и даље", додао је Матић.

Провотимац Челсија није желио никога да истиче у тиму селектора Вељка Пауновића.

"Најбитније је да науче да побеђују и да нам помогну чим нам се придруже. Треба само да се има у виду да А репрезентација игра под много већим притиском. Осјетиће и они то за коју годину. Имају заиста добрих играча и срећан сам кад видим да имамо будућност", рекао је Матић.

Очекивања пред утакмицу са Данском у Копенхагену изнио је и штопер Фрајбурга Стефан Митровић.

"Свјесни смо обавезе с којом путујемо у Копенхаген. У доброј атмосфери припремамо се за то гостовање и надам се освајању три бода", рекао је Митровић.

Митровић је ставио тачку на дуел који је имао на тренингу са Александром Коларовим, који је у дијелу јавности предимензиониран.

"Подигла се заиста велика и непотребна тензија. Послије безазленог дуела, дошло је до конфликта, који је готово уобичајен на тренинзима у свакој екипи. Жао ми је само што није остао међу нама. Најважније је да послије тог догађаја имамо још бољи однос", рекао је Митровић.

Утакмица између Данске и Србије игра се у суботу, 13. јуна, од 20.45 сати у Копенхагену.