latinica  ћирилица
15/06/2015 |  12:25 | Аутор: СРНА

Озваничена сарадња Владе РС и Медицинског факултета Универзитета "Џонс Хопкинс" (ВИДЕО)

У Бањалуци је данас потписан споразум о сарадњи између Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и одјељења пластичне и реконструктивне хирургије Медицинског факултета Универзитета "Џонс Хопкинс".
Озваничена сарадња у едукацији здравствених радника - Фото: СРНА
Озваничена сарадња у едукацији здравствених радникаФото: СРНА

Споразум су, у присуству предсједника Владе Српске Жељке Цвијановић, потписали министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић и Бранко Бојовић, овлаштени заступник Медицинског факултета Универзитета "Џонс Хопкинс" из Мериленда у САД.

Богданић је рекао да ће овај споразум омогућити одлазак љекара из Српске на едукацију у Америку у области пластичне и реконструктивне хирургије.

Он је нагласио да ће едукација љекара ићи двосмјерно, односно да ће и стручњаци са Универзитета "Џонс Хопкинс" долазити у Републику Српску.

"Ово је добар пројекат за здравство Српске јер ћемо, уз улагање у набавку опреме и изградњу и реконструкцију објеката, на овај начин едуковати кадрове који ће пратити свјетске токове у области медицине", рекао је Богданић.

Овлаштени заступник Медицинског факултета Универзитета "Џонс Хопкинс" из Мериленда у САД рекао је да је данашњим потписивањем споразума формализована сарадња Министарства здравља и социјалне заштите Српске са Универзитетом "Џонс Хопкинс", посебно школом медицине и болницом.

Бојовић је изразио задовољство и захвалност због данашњег потписивања споразума, изражавајући наду да ће сарадња у наредном периоду бити успјешна.

Данашњем потписивању споразум о сарадњи између Министарства здравља и социјалне заштите Српске и одјељења пластичне и реконструктивне хирургије Медицинског факултета Универзитета "Џонс Хопкинс" присуствовали су и потпредсједник Владе Српске и министар правде Антон Касиповић и министар науке и технологије Српске Јасмин Комић.