latinica  ћирилица
31/07/2015 |  12:45 | Аутор: Вечерње новости

Шта крвна група говори о вашој личности?

Четири крвне групе – А, Б, АБ и 0 – много тога могу рећи о човјеку - као на примјер која вам врста хране и пиће најбоље одговара, али и којим сте болестима изложенији.

Недавне студије откривају и неке нове карактерне занимљивости које су типичне за особе с одређеном крвном групом.

1. Крвна група 0
Особе с крвном групом 0 имају дупло више шансе да привуку одређене врсте комараца него људи с другим крвним групама, открила је студија "Japan's Institue of Pest Control Technology".

Уз то, ове особе теже подносе стрес, јер се код ње хормон кортизол дуже задржава у организму, а може произвести све од преурањеног старења до наглих нападаја жеље за брзом храном. Особе с крвном групом 0 су срдачне, дружељубиве и отворене.

2. Крвна група А
Часопис "Neuropsychobiology" је објавио како особе с крвном групом А имају већу склоност ка опсесивно-компулзивним поремећајима.

Иако није јасна веза између таквог понашања и крвне групе, јапански истраживачи су доказали да је крвна група А најупорнија, односно да су спремни предузети шта год је потребно без обзира на личну фрустрацију или замор одређеним проблемом. Краси их интелигенција, ненаметљивост и лојалност.

3. Крвна група Б
Јапански истраживачи истражују учинке поједине крвне групе на карактер и темперамент још од тридесетих година прошлог вијека, а посебно их фасцинирају особе с крвном групом Б јер су психолошки врло контрадикторне.

Истраживачи у земљи излазећег сунца су открили да су особе с овом крвном групом креативне, страствене и снажне особе. С друге стране, особе с овом крвном групом могу бити себичне и непредвидиве.

4. Крвна група АБ
Крвна група АБ повећава ризик од поремећаја памћења, показало је истраживање објављено у часопису "Neurology".

Истраживачи су тестирали особе различитих крвних група старије доби и уочили да особе с АБ крвном групом имају више потешкоћа у учењу и памћењу података у трећој животног доби од других крвних група. С друге стране ријеч је саосјећајним особама које се лако прилагођавају свакој ситуацији без да изгубе своју индивидуалност.