latinica  ћирилица
31/08/2015 |  17:37 | Аутор: Независне

Баждаревић: Против Белгије храбро, дрско и сложно

Међу репрезентативцима Босне и Херцеговине влада добра атмосфера уочи квалификационог сусрета за Европско првенство у гостима против Белгије, а до краја дана припремама у мјесту Ла Хулпе надомак Брисела придружиће се још неколико играча.

До краја дана бх. табору би се требали придружити још Мухамед Бешић, Емир Спахић, Јосип Квесић и Изет Хајровић, преносе "Независне новине".

Селектор Мехмед Баждаревић је рекао како би сутрашњи тренинг требали одрадити сви, а једини с проблемом повреде тренутно је Тино Свен Сушић.

"Било би добро да имамо мало више времена да се припремимо за овако важну утакмицу али шта је ту је. Вјерујем да ћемо 'сложити' све што смо замислили. Јако важна утакмица, играчи су веома мотивисани и међу њима влада одлична атмосфера. Оптимизам градимо на добрим играма појединаца у својим клубовима као што је био случај синоћ у италијанском дербију гдје су бриљирали Пјанић и Џеко", казао је Баждаревић.

Селектор бх. фудбалера матра како је "најважније да у екипи влада заједништво на чему се ради од првог дана."

"Сви морамо бити у служби екипе и Белгији се морамо супротставити храбро, дрско и сложно и показати им да знамо играти фудбал, да смо стабилни и психички и физички те ако то успијемо вјерујем у добар резултат у четвртак у Биселу", рекао је Баждаревић.

Утакмица Белгија - БиХ се игра 3. септембра на стадиону "Кинг Баудоуин" у Бриселу с почетком у 20:45 сати. Три дана касније, 6. септембра, репрезентација БиХ ће у Зеници играти против селекције Андоре.

Репрезентација Велса првопласирана је у групи Б са 14 бодова из до сада одиграних шест утакмица. Белгија је на другом мјесту са 11 бодова, а слиједе Израел и Кипар са по девет. БиХ је на петом мјесту са бодом мање и свака од преостале четири утакмице су кључне за пласман на прве двије позиције у групи које воде директно на Еуро или на треће које осигурава бараж за пласман на првенство у Француској. Андора је посљедњепласирана у групи без освојених бодова.

До краја квалификација "А" селекција репрезентације БиХ ће 10. октобра у Зеници играти против тренутног лидера групе Велса, а три дана касније гостује репрезентацији Кипра.