latinica  ћирилица
15/09/2015 |  13:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Уз музику се лакше ради

Научници су утврдили да се уз слушање одговарајуће музике током рада могу постићи бољи резултати, а многи ће послови бити и брже обављени.
Клавир - Фото: РТРС
КлавирФото: РТРС

У једном интересантном истраживању испитаницима су током пет дана дијељене серије различитих задатака међу којима су биле провјера знања из граматике, затим рјешавање математичких проблема, па све до уношења података у компјутерске програме и компликованих анализа.

Резултати су показали да је 88 одсто испитаника своје задатке урадило тачније уз музику, него у тишини, али и да је 81 одсто њих те задатке урадило за краће вријеме. Препорука експерата је једноставна, преноси македонски портал Економски - када сљедећи пут одете на посао слободно уживајте у својој омиљеној музици, али водите рачуна о томе да уз себе имате слушалице да не бисте ометали своје колеге.

Експерти су, такође утврдили да је за бољи и бржи рад са бројевима потребно слушати амбијенталну музику, док се уношење података боље обавља ако се слуша поп музика.

За рјешавање проблема се препоручује денс музика, а класична музика помаже код послова у којима има пуно детаља на које треба обратити пажњу, наведено је у тексту.

Која музика вас мотивише на рад?