latinica  ћирилица
27/09/2015 |  17:14 | Аутор: Агенције

Савјети како побједити нервозу и лош дан

Лоше ствари увијек је најбоље да подјелите са неким.
Илустрација - Фото: flickr.com
ИлустрацијаФото: flickr.com

Сви имамо лоше дане, али ту су увијек ствари које би требало да запамтите баш тада. Прихватите ових 7 савјета како бисте поправили расположење у таквим ситуацијама:

1. Избаците све из себе

Такве ствари је увијек најбоље да подјелите с неким. Родитељи, пријатељи или партнер послужиће као одлична терапија. Све је боље од задржавања проблема у себи.

2. Најдража серија или филм

Једна од такође добрих ствари у таквим ситуацијама укључује то да сједнете, опустите се и погледате своју омиљену серију или филм, па макар по стоти пут.

3. Излазак с пријатељима

Кад дођу такви дани, научите ко су људи који ће вам измамити толико потребан осмијех на лице. Окрените њихове бројеве, они су идеални за моментално подизање расположења.

4. Загрљај боље половине

Научно је доказано да загрљај има терапијско дејство, посебно од особе која нам је драга. Проблеми тако сигурно неће да нестану, али ће барем да се учине лакшим.

5. Уживање у забрањеном задовољству

Свако од нас има једно или више таквих задовољстава. То може да буде чоколада за вријеме дијете и тренинга или нова хаљина за вријеме штедње. Кад дође лошије вријеме него иначе, све је дозвољено.

6. Плес

Он је врста физичке активности, а када вежбамо наше тијело производи више ендорфина, хормона среће. Слушалице на уши и најдража ствар на "риплеј".

7. Размазите се

Врућа купка, маникир, педикир. Тешко је да се у таквим ситуацијама осјећате добро у сопственој кожи, а овако ћете сигурно да се осјећате боље.