latinica  ћирилица
01/10/2015 |  15:38 | Аутор: Агенције

Како да смршате ако сте по цијели дан на послу?

Ако немате времена за теретану, а незгодно вам је да драстично промјените начин исхране, откријте неколико корисних начина да изгубите вишак килограма.
Храна (Фото: Thinkstock) -
Храна (Фото: Thinkstock)

ХЉЕБ

Избаците хљеб ако желите да смршате. Чак и ограничавање уноса хљеба може помоћи. Вјерујте да вам неће вам много недостајати, а посебно када за врло кратко вријеме примјетите резултате. Ово је један од најважнијих корака, јер ће се килограми топити много брже.

ПРЕЈЕДАЊЕ

Код свих људи који желе да смршају главни проблеми су суздржавање, контрола и чврста одлука. Морате престати са преједањем! Ма колико вам било слатко, дивно, укусно, ма шта вас тјерало да једете још, морате стати, морате знати да пресјечете.

Пазите заиста шта једете – размислите о контроли. Једите спорије, умјереније, уживајте лагано у храни и осјећаћете се ситије него када брзо у себе “убаците“ брдо хране. Преварите сами себе тако што ћете стављати оброке у мање тањире. Тако ћете бити приморани да једете мање (наравно, под условом да имате довољно самоконтроле да не досипате још).

ДРЖИТЕ СЕ ВОДЕ

Вода је ваш најбољи пријатељ! Заборавите на газирана пића, али и на сокове пуне шећера. Када сте жедни пијте чисту воду или воду са мало лимуна, а ако желите неки другачији напитак, нека то буде свјеже цијеђени сок, без заслађивача. Имајте на уму да су газирана пића и “шећерни“ сокови главни крвци за сво оно ружно сало, које се нагомилава.

МОТИВАЦИЈА

Пронађите праву мотивацију, која није везана само за то да желите да изгледате боље. Нека ово буде тест издржљивости вашег карактера, усвајања нових ставова, а када прихватите здраве навике, врло брзо ћете примјетити да се осјећате здравије, боље, полетније, срећније.

ГРИЦКАЛИЦЕ

Поред газираних пића нездраве грицкалице су ваш главни непријатељ. Само избацивањем хљеба, газираних пића и грицкалица направићете чуда и запазићете велике резултате. Нема више убацивања смећа у организам.

ЗДРАВ РУЧАК

Нема изгладњавања, али ни претрпавања месом, тјестенином и слаткишима. Радије направите велику здјелу салате са сиром, спакујте је у посудицу, понесите виљушчицу и то грицкајте цијелог радног дана. Много свјежег поврћа ће за само пар дана прочистити ваш организам.

Потрудите се да слободне дане искористите да направите неки здрави ручак, једите више рибе, мање прженог, печеног, теста, сендвича...

Припремите брзе салате, пројице, пијте зелени чај, набавите здраве грицкалице. Послије ручка, умјесто одмора уз телевизију, прошетајте бар 15 минута. Вјерујте да ћете на тај начин боље одморити него поред кутије пуне реклама.