latinica  ћирилица
02/10/2015 |  13:35 | Аутор: РТС

Албанцу који је пустио дрон забрањен долазак на утакмицу

Исмаилу Морини који је признао да је подигао дрон на утакмици између Србије и Албаније у Београду биће забрањен улаз на стадион у Елбасану, саопштио је генерални секретар Фудбалског савеза Албаније Илир Шуљку

Шуљку каже да ће безбједност на мечу бити на највишем нивоу и додао да је овај догађај за њихов ФС само још једна фудбалска утакмица и да ће се у том духу утакмица и прирпемати.

Локални лист Панорама преноси и изјаву Морине да он није терориста и да му је жао што је донијета таква одлука, те да су то савез и полиција могли да држе у тајности.

Медији у Албанији пишу о овој утакмици као о најважнијој у посљедњих неколико година и шест дана уочи меча све насловне стране спортских часописа посвћене су дуелу Албаније и Србије.

Квалификациона утакмица за првенство Европе између Албаније и Србије игра се у Елбасану 8. октобра, а носи посебан ризик пошто је први дуел два тима прије годину дана у Београду прекинут након инцидената који су услиједили, јер се у 41. минуту меча изнад стадиона Партизана појавио дрон са заставом тзв. велике Албаније.

Суд за спортску арбитражу у Лозани регистровао је меч са 3:0 у корист Албаније, а након те одлуке дошло је и до "размјене мишљења" на Твитеру између премијера Едија Раме и Александра Вучића.

Двојица премијера, како је раније најављено, заједно ће посматрати утакмицу у Елбасану.