latinica  ћирилица
07/10/2015 |  19:48 | Аутор: Вечерње новости

Београд најпожељнија дестинација на свијету! (ФОТО)

"Триваго", један од најреномиранијих портала, прогласио српску престоницу за најбољу туристичку дестинацију на читавој планети!
Београд (фото: www.serbia.travel) -
Београд (фото: www.serbia.travel)

Да у српској престоници страни туристи могу да добију најбољи провод за мало пара званично је потврдио и реномирани туристички веб-портал "Триваго"! Овај сајт је за своје кориснике направио списак од 25 дестинација које не само да су забавне, него су и финансијски приступачне, а на самом врху се нашао Београд испред Санкт Петербурга, Москве, Сантијаго де Чилеа и Истанбула!

Листа је састављена на основу мишљења корисника, у поређењу са цијенама хотела и најтраженијим дестинацијама на њиховим интернет-странама. Такође, у избор су ушли само они градови који имају више од 50 хотела, а од којих сваки има барем 150 коментара корисника њиховог портала.

Скадарлија (ФОТО:Новости.рс)

Да се Београд знатно "поправио", показује и чињеница да је на листи од 100 добрих дестинација у 2013. години, коју је такође направио "Триваго", био тек на 84 мјесту. И овде се упоређују цијене смјештаја и квалитет услуге, а потребно је да град има више од десет хотела.

И британски лист "Гардијан" уврстио је ове године град на ушћу Саве у Дунав међу десет најбољих европских дестинација за градски одмор.

ТОП ДЕСЕТ
1. БЕОГРАД (Србија)
2. СТ. ПЕТЕРБУРГ (Русија)
3. МОСКВА (Русија)
4. САНТИЈАГО (Чиле)
5. ИСТАНБУЛ (Турска)
6. Б. АЈРЕС (Аргентина)
7. БАНГКОК (Тајланд)
8. МЕКСИКО С. (Мексико)
9. ПРАГ (Чешка)
10. РИМ (Италија)

Анкета са 80 милиона људи

"Триваго" је туристички претраживач који се бави упоређивањем цијена више од 700.000 хотела и више од 200 сајтова за резервације. Ово је почетно мјесто за тражење идеалне дестинације за путовање, па не чуди што овај сајт биљежи више од 80 милиона корисника сваког мјесеца.