latinica  ћирилица
12/10/2015 |  19:04 | Аутор: ТАНЈУГ

Ни "Аеросмит" не да своју музику Доналду Трампу

Након канадског музичара Нила Јанга и пјевача групе РЕМ Мајкла Стајпа, и амерички састав "Аеросмит" побунио се против употребе њихове музике за потребе кампање републиканског предсједничког кандидата Доналда Трампа.
Доналд Трамп - Фото: AP
Доналд ТрампФото: AP

Фронтмен легендарног бенда, Стивен Тајлер, тражио је од њујоршког милијардера да престане да на скуповима користити њихову баладу "Дреам Он".

Како преноси Би-Би-Си, Тајлер је преко свог адвоката поручио да коришћење те пјесме "даје погрешан утисак" да Аеросмит подржава Трампову кампању.

"Организатори кампање "Трамп за предсједника" немају дозволу да користе музику групе", навео је Тајлеров заступник, истичући да "није ријеч о политичком ставу, већ о заштити ауторских права".

Наиме, пјевач Аеросмита није Трампов политички противник. Штавише регистрован је као члан Републиканске странке, а љетос је присуствовао једном од Тампових скупова у својству његовог госта.

Прије неколико мјесеци, Нил Јанг је у оштро интонираном саопштењу захтјевао од Трампа да престане да користи његову пјесму током кампање, те га је подсјетио да он подржава кандидатуру демократског сенатора Бернија Сандерса.