latinica  ћирилица
18/10/2015 |  15:41 | Аутор: 24.info

Особе које ујутро спремају кревет су продуктивније и срећније

Око трећину свог живота проведемо у спаваћој соби и како се у њој осјећате знатно утиче и на наше расположење.
Спремање кревета    (Фото:glam.hr) -
Спремање кревета (Фото:glam.hr)

Јесте ли јутрос поспремили свој кревет након што се устали? Ако нисте, сигурно знате изговоре зашто то нисте урадили..Ни јуче..

 

- Ионако ћу га опет "разбарушити" вечерас

- Има паметнијих начина да се вријеме потроши

- Нико ми неће улазити у собу

- Није то уопште битна ствар

- Урадиће то неко други умјесто мене

- Мачка је заспала на кревету па је штета сметати је сад

Лако је смислити неки изговор да не поспремате кревет свако јутро, али постоји неколико разлога зашто бисте ипак требали узети коју секунду времена и изравнати покривач и намјестити јастуке.

Дан ће започети - исправно

Поспремање кревета након устајања може се чинити безначајно, али може утицати на цијели дан.

"Ако сте поспремили кревет ујутро направили сте успјешно ваш први дневни задатак. То ће вам пружити осјећај поноса и дати вјетар у леђа за остале дневне обвезе". тврди Виљам Мекравен. из Теxаса,

Смањује стрес

Око трећину свог живота проведемо у спаваћој соби и како се у њој осјећате знатно утиче и на наше расположење. Тешко да ћете се осјећати мирно, угодно и опуштено ако сте окружени нередом. Уредан кревет показаује да се бринете о себи и свом дому, а то ће на крају допринијети и да се ви осјећате пуно боље.

"Натјераће вас" да соба увијек буде уредна

Чак и код најорганизованијих особа, ако је сва соба уредна, неуредан кревет поквари слику. Ако вам је кревет увијек уредан, потакнуће вас и да остатак собе буде такав.

Бићете продуктивнији

Ако се питате какве везе има уредан кревет с продуктивношћу, одговор можете наћи у књизи аутора Чарлса Дахига." Моћ навика". У њој се наводи да је поспремање кревета навика која на крају "доводи до већег осјећаја задовољства и потиче вас да буде економичнији са својим буџетом".