latinica  ћирилица
09/12/2015 |  08:58 | Аутор: Независне

Предности и слабости особа са крвном групом 0

Лидерске способност, проактивност, велика количина енергије и способност да увијек остану фокусирани неке су од најбољих квалитета људи с крвном групом 0.

Такође знају да буду врло моћни и продуктивни.

С друге стране, склонији су неким болестима попут чира, дисфункције штитњаче, ниског нивоа хормона штитњаче и недостатка јода. Те дисфункције могу узроковати нежељене посљедице попут прекомјерне тјелесне тежине и задржавања воде.

У Јапану крвна група 0 од давнина се повезује с одређеном врстом специфичности. На разговору за посао Јапанце често питају која су крвна група. Људи с крвном групом 0 описују се као одговорни, предани, организовани, фокусирани, савјесни и практични. Такође се вјерује да су бистрији и бољи логичари од других. То је зато јер су њихови преци били ловци који су посматрали и најпрецизније процјењивали околину како би преживјели.

Када су под стресом могу да се разљуте, постају хиперактивни и импулсивни. Лоша исхрана, недостатак физичких вјежби, нездраве навике и склоност стресу чини их подложнијима штетним метаболичким процесима, као што су отпорност на инсулин, успорена активност штитне жлијезде и дебљина.

Имају већи ниво желудачне киселине од других крвних група због чега често имају осјетљив желудац, а склони су и настанку чира желуца.

Људи с крвном групом 0 треба да избјегавају кофеин и алкохол. Кофеин може бити нарочито штетан јер подиже ниво адреналина који је ионако већ висок код људи с крвном групом 0. Препоручује им се физичка активност 3 до 4 пута недјељно.