latinica  ћирилица
17/12/2015 |  11:23 | Аутор: РТС

Хотел да се смрзнеш! (ВИДЕО)

„Ледени хотел 26“ у Шведској објавио је прве фотографије на којима је приказана унутрашњост невјероватних соба. У једној од њих налази се три метра висока сњежна статуа слона, док се у другим собама могу видјети разне ледене креације инспирисане 1970-им годинама.
Ледени хотел - Фото: РТС
Ледени хотелФото: РТС

За изградњу хотела било је потребно 700 милиона сњежних грудви и 5.000 тона леда. Хотел садржи 19 тематских соба, цркву и бар, а може се видјети и запањујући лустер направљен од 1.000 ручно резаних ледених кристала.

Оригинални „Ледени хотел“ основан је 1989. године у Шведској, а сваке године дизајн хотела варира од умјетника до умјетника. 

Фото: Icehotel.com

Собе одузимају дах и пружају потпуно нови доживаљај. Хотел се налази у селу Јукасјарвију, а прве госте примио је прошле недјеље.

Једна од најбољих ствари у вези са провођењем ноћи у љубавној капсули су обрасци у зидовима.

Хотел нуди нордијско скијање, као и курсеве артичког преживљавања који гостима пружају могућност да направе сопствено склониште у дивљини. Уколико гости нису расположени за сњежне акције, могу се опустити у спа центру.

Као додатак идеалном боравку, хотел може да организује буђење гостију како би изашли и уживали у погледу на предивну, поларну свјетлост.

Приликом сваког пораста температуре, конструкција нестаје, па је самим тим потребно два мјесеца за реконструкцију.