latinica  ћирилица
21/12/2015 |  10:50 | Аутор: РТС

Чарапе које паузирају серију када задријемате!

Сан се прикраде и током важног заплета омиљене серије. Међутим, ништа нећете пропустити уз “Нетфликсове“ чарапе које ће зауставити све! На сајту компаније објављено је детаљно упутство како направити чарапе које паузирају емитовање чим особа која их носи заспи.
„Нетфликсове" чарапице - Фото: Screenshot/YouTube
„Нетфликсове" чарапицеФото: Screenshot/YouTube

“'Нетфликс' чарапе детектују када задријемате и шаљу сигнале вашем телевизору, аутоматски паузирајући серију“, објашњава инструкција.

Како оне функционишу? Инструкција започиње плетењем чарапа, чији је дизајн инспирисан једном од “Нетфликсових“ најпопуларнијих серија, House of Cards и Master of None. Други корак је уградња електонике. Овај корак укључује акцелерометар (детектује када стопала престану да се помјерају), инфрацрвена ЛЕД светла (шаљу сигнал телевизору), и батерију, између осталих компонената.

Затим се електоника стави у чарапу. Наравно, да би гледаоци “Нетфликса“ ово успјели, морали би да буду макар мало упућени у компјутерско програмирање.

“Акцелерометар детектује када сте престали да се крећете на дужи временски период и активира сигнал на телевизору да паузира 'Нетфликс'. Када открије да сте задријемали, ЛЕД свјетло у чарапама трепће црвено, што је упозорење да ће сигнал ускоро бити послат телевизору. Било какав покрет ће га спречити да паузира серију“, наведено је на сајту.

Компанија “Нетфликс“ пружа услуге стримовања мултимедијалног садржаја преко интернета.