latinica  ћирилица
11/01/2016 |  08:10 | Аутор: Независне

Медена вода на празан желудац, примјените одмах

Вјероватно сви знате благодати редовне конзумације меда, а знате ли шта се догађа када уз мед попијете и воду и то све на празан желудац?
Лимун и мед (Фото: Gulliver/Thinkstock) -
Лимун и мед (Фото: Gulliver/Thinkstock)

То је нешто најбоље што можете направити за свој организам. С фантастичним учинцима меда већина људи добро је упозната, али мало је оних који знају љековитост медене воде. Овај приправак од давнина је употребљаван за ослобођање од различитих болести, те у козметичке сврхе.

Припрема


За медену воду довољно је једну чајну кашику меда промијешати у чаши млаке воде. Тиме се добије 30 постотни раствор меда који је по свом саставу идентичан крвној плазми. Мед структурира воду и тиме повећава њена љековита својства, што је научно доказано. Одлично је знати да се ова вода потпуно и брзо апсорбира у организам.

Коришћење


Медена вода спремљена на овај начин нормализира пробаву, појачава имунитет, те користи у лијечењу прехладе и бронхитиса и осигурава прочишћење организма.

Побољшава имунитет


Јача отпорност организма против бактерија, вируса, гљивица.

Регулише рад цријева

Медена вода се бори с паразитима који живе у нашим органима за пробаву. Не дозвољава им да се размножавају и нормализира функционисање станица органа за пробаву.

Активно храни кожу


Ујутро мало загријте воду коју сте синоћ припремили и умијте лице, врат, област деколтеа... захваљујући систематичном дјеловању ове љековите воде, долази до побољшања циркулације у крвним жилама и активније исхране станица коже. Након умивања мало причекајте да мед почне дјеловати па исперите кожу млаком водом. Ако се овако редовно умивате, кожа ће вам постати здравија, свјежија, еластичнија и баршунаста.

Против учесталог ноћног мокрења


Мед је хигроскопичан, сакупља воду, тако да бубрези и мјехур преко ноћи немају оптерећење и одмарају се.