latinica  ћирилица
10/03/2016 |  18:25 ⇒ 18:43 | Аутор: Агенције

Све што нисте знали о Чак Норису

Чак Норис је у животу глумио у неколико десетина филмова, а славног Тексашког ранџера снимио је заправо на заласку глумачке каријере
Чак Норис - Фото: Screenshot
Чак НорисФото: Screenshot

Легендарни глумац и мајстор борилачких вјештина Чак Норис данас слави свој 75. рођендан. Својим је дјеловањем на разним пољима инспирисао генерације, а ово су неке од најзанимљивијих чињеница о њему...

Након што је завршио средњу школу, Чак Норис се придружио вадзушним снагама САД-а. Касније је служио као портпарол Администрације ветерана САД-а те се активно залагао за права ветерана повријеђених у рату. Године 2007. Норис је проглашен почасним маринцем.

Нјегово право име је...

Карлос или да будемо у потпуности прецизни - Карлос Реј Норис. Касније је име промијенио у Чак Норис.

Чак Норис је први западњак који је успио да дође до 8. степена (дана) црног појаса великог мајстора у теквондоу. Касније је осмислио своју борилачку вјештину "Чак Кук До".

Сви они вицеви и шале о Чаку су скоро па истините. Наиме, Норис није изгубио ни једну борбу још од 1968. године. У борилачкој је каријери остварио невјероватних 168 побједа, 10 изједначених борби те два пораза.

Као полу-Ирац, полу-Индијанац који није волио спорт, Чак Норис је од најмањих ногу био "на пику" насилницима у основној школи. Када је имао 16 година, родитељи су му се развели. Отац му је био зависник од алкохола, а породица је цијело вријеме била у огромним дуговима. Постиђен због тога, Норис је постао интровертан и избјегавао је друштво када год је то било могуће.

Чак Норис је аутор неколико књига хришћанске тематике, а појавио се и у неколико ТВ реклама у којима је промовисао важност молитве у школама и у борби против дроге. Снажно се залаже против истополних бракова.

Познати глумац већ годинама донира новац Републиканцима те јавно подржава њихове кандидате. Незадовољан Обамином администарцијом, подржао је иницијативу за излазак Тексаса из Сједињених Америчких Држава.

Дајен Холечек за Нориса се удала 1958. године. Пет година касније родио им се први син. Годину касније, 1964, родила му се кћерка Дона која је била плод ванбрачне афере. Још годину касније добио је још једног сина са Дајен. Норис и Холечек развели су се 1988. године након 30 година брака.

Десет година касније Чак је ушао у брак са бившим моделом Ђином Окели која је 23 године млађа од њега. Она му је 2001. године родила близанце.

Тек 2004. године Норис је проговорио о својој ванбрачној кћерки. Објаснио је да је она сазнала ко јој је отац када је напунила 16 година, а са 26 је одлучила да му се јави писмом. Чим су се видјели уживо, испричао је Норис медијима, знао је да му је то сигурно кћерка.

Чак Норис је у животу глумио у неколико десетина филмова, а славног Тексашког ранџера снимио је заправо на заласку глумачке каријере. У задњих 11 година имао је само једну улогу и то у The Expandables 2.