latinica  ћирилица
25/03/2016 |  15:46 | Аутор: Независне

Руски еликсир вјечне младости: Четири састојка и изгледаћете 20 година млађе

Руска народна медицина богата је љековитим рецептима, а међу њима нашао се и овај биљни еликсир “вјечне младости“, спој биља изузетне љековитости – камилице, кантариона, смиља и пупољака брезе.
Чај - Фото: илустрација
ЧајФото: илустрација

Све те биљке богате су лијековитим својствима које су потврдили многи нараштаји, а конзумацијом овог еликсира моћи ћете се упоређивати и са 20 година млађим људима.

За припрему вам је потребно:

– 100 грама цвјетова камилице

– 100 грама кантариона

– 100 грама цвјетова смиља

– 100 грама пупољака брезе

За припрему еликсира добро измјешајте наведене састојке те их чувајте у херметички затвореној посуди. Узмите једну велику кашику мјешавине и прелијте са пола литре кључале воде, поклопите и након 20 минута проциједите.

Чувајте напитак у термосу да буде топао. Попијте пола напитка ујутру на празан стомак, а остатак два сата након вечере, након тога немојте више ништа пити нити јести.

Овај напитак ће вам помоћи у мршављењу без држања дијете и код поремећаја метаболизма. Очистиће тијело од токсина и на тај начин побољшати рад срца, јетре, бубрега и панкреаса.

Еликсир повећава еластичност крвних судова, помаже код мултипле склерозе, превенира инфаркт и хипертензију. Еликсир вечне младости пријатног је укуса, а по жељи се може засладити кашичицом меда.