latinica  ћирилица
29/03/2016 |  19:25 | Аутор: Агенције

Туристкиња пливала четири сата у покушају да стигне крузер

Шездесетпетогодишњу пензионерку из Велике Британије, која је са луке на острву Мадеира у Португалији скочила у море мислећи да се на крузеру налази њен супруг, спасла је група локалних рибара.
Крузер (Фото: cruiseweb.com) -
Крузер (Фото: cruiseweb.com)

Поморски командир Феликс Маркес изјавио је за Прес Ааосиејшен да су господин Браун и његова супруга Сузан у недјељу купили авионске карте како би се тог дана раније вратили кући, у Бристол.

Након што је свог супруга изгубила из вида, госпођа Браун се узрујала и скочила у море, мислећи да је њен супруг ипак одлучио да се укрца на крузер који се од Лисабона запутио ка Бристолу.

За четири сата препливала је око 400 метара, а када је због замора и хипотермије почела да посустаје и виче за помоћ, примјетила ју је група рибара која ју је извукла из воде.

Полиција је у међувремену сазнала да се њен супруг вратио у Енглеску.

"Покушавамо да ступимо у контакт са господином Брауном како бисмо на основу његове изјаве покушали да утврдимо шта се тачно десило. За сада је потврђено да се налази у Енглеској. Тренутно знамо само оно што нам је Сузан Браун испричала", рекао је Маркес.

Он је додао да се за сада зна да су њих двоје одлучили да окончају пут у Мадеири и тамо сачекају лет за Бристол. Двије авионске карте су заиста биле резервисане у суботу увече. Госпођа Браун се вјероватно изгубила и импулсивно скочила у море, мислећи да се њен супруг укрцао на крузер.

"Имала је са собом малу торбицу са документима... била је узнемирена и очајна. Срећом, преживјела је, али је могла да умре усљед хипотермије, јер је њено стање већ било озбиљно када су је рибари пронашли. Била је врло дезоријентисана када је примљена у болницу у Фуншалу", закључио је Маркес.