latinica  ћирилица
09/04/2016 |  15:33 | Аутор: Агенције

Шта се налази у звечаркиној звечки (ВИДЕО)

Фасцинантни видео-снимак који показује шта се налази у репној звечки злогласне звечарке на „Јутјубу“ је прегледан за неколико дана више од 33 милиона пута.
Звечаркина звечка - Фото: Screenshot/YouTube
Звечаркина звечкаФото: Screenshot/YouTube

Данијел и његов син Линколн већ пар година имају канал на Јутјубу назван "Whats inside?", који је током година стекао огромну популарност. Све је почело када је Данијел одлучио да помогне сину са школским пројектом у ком је морао да сецира лопте за различите спортове и да проучи његову унутрашњост.

Снимак подухвата су ставили на Јутјуб јер су мислили да ће можда још некога занимати, али нису ни сањали да ће постати вирални хит. Сада њихов канал има више од 2,1 милиона пратилаца, а снимци су прегледани више стотина милиона пута.

Најновији снимак се састоји у резању звечаркиног репа, који змији служи за упозоравање нежељених гостију у њеној близини.

Звечарке су једне од најотровнијих змија на планети и живе у Сјеверној и Јужној Америци. Хране се мањим животињама, најчешће глодарима.

Убризгавају хемотоксин, који превасходно уништава црвена крвна зрнца, ткиво и изазива коагулопатију, односно отежано згрушавање крви. Неке врсте звечарки имају и неуротоксин који изазива тешку парализу.