latinica  ћирилица
13/04/2016 |  09:20 ⇒ 09:26 | Аутор: РТС

Старица преживјела девет дана у дивљини Аризоне

Жена стара 72 године која се изгубила у дивљини америчке савезне државе Аризоне, пошто је остала без бензина на путу до унука, спасена је послије девет дана које је успјела да преживи једући дивље биље и пијући воду из баре.
Пронађена Ен Шерон Роџерс - Фото: AP
Пронађена Ен Шерон РоџерсФото: AP

Ен Шерон Роџерс, која је помоћу штапова и камења написала ријеч „упомоћ“ на једној чистини, пронађена је у суботу изморена, али у добром стању, у резервату Форт Апачи у Аризони, пренио је Ројтерс.

Истог дана је пуштена из болнице и поново се сусрела са својом породицом, наводе власти.

Роџерсова је нестала 31. марта, кад је отишла од куће и запутила се аутомобилом у Финикс да би видјела унуке. Са њом се налазио и њен пас.

Ен наводи да се на путу изгубила, остала је без бензина, а затим се испразнила и батерија њеног хибридног возила. Затим је постала дезоријентисана и покушала је да се попне на више узвисине како би ухватила бољи сигнал мобилне телефоније, али без успјеха.

Велика потрага за њом покренута је 3. априла, кад је пронађен њен аутомобил.

Шест дана касније, један ренџер је пронашао њеног пса како лута, а затим су спасиоци из хеликоптера уочили прво њен импровизовани сигнал за помоћ, а затим и њу.

„Пронађена је како стоји поред сигналне ватре и маше према хеликоптеру“, наводе власти, додајући да је жена била у стању да уз веома малу помоћ хода до летјелице и да се у њу попне.