latinica  ћирилица
21/04/2016 |  09:11 | Аутор: novosti.rs

Потонуће Титаника у реалном времену (ВИДЕО)

Прије неколико дана на "Јутјубу" је објављен занимљив и несвакидашњи видео који су направили Томас Лински, Метју ДеВинкелер и Кајл Худак у ком су приказали потонуће Титаника у реалом времену у трајању од два сата и 41 минут.
Титаник - Фото: Screenshot/YouTube
ТитаникФото: Screenshot/YouTube

Снимак приказује Односно начин на који је Титаник потонуо у ноћи 14. априла 1912. године.

Три талентована младића – Томас Лински, Метју ДеВинкелер и Кајл Худак – приказали су у снимку све што се дешавало у ноћи 14. априла 1912. године, од појаве кобног леденог бријега па све до кадра када је и посљедњи дио брода нестао испод површине мора.

У анимацији ћете повремено моћи и да видите како је изгледала унутрашњост, али чути и језиве звукове у тренуцима док је див дугачак 269 метара и широк 28 метара нестајао.

Подсјећамо, Титаник је кренуо из британске луке Саутамптон на своје прво прекоокеанско путовање према Њујорку, а у настојању да освоји Плаву врпцу Атлантика, капетан Едвард Џон Смит намјерно је кренуо краћим курсом, сјевернијим од прописаног.

Титаник се при брзини од 22 чвора сударио са сантом леда, а од 2.223 путника и чланова посаде, преживјело их је само 706. Погинуло је 1.360 мушкараца и 157 жена и дјеце.