latinica  ћирилица
13/05/2016 |  17:13 ⇒ 17:48 | Аутор: СРНА

Невесињска болница најуспјешнија у региону

У невесињској Болници у протеклих годину дана урађено је 200 операција од којих 80 најсложенијих које су прошле без постоперативних компликација, што ову здравствену установу чини најуспјешнијом не само у Републици Српској, него и региону, истичу из ове установе.
Хирург Предраг Пешко и доктор Велибор Миливојевић - Фото: СРНА
Хирург Предраг Пешко и доктор Велибор МиливојевићФото: СРНА

Операције, које се осим у Београду, не раде нигдје у окружењу, у невесињској Болници успјешно обавља свјетски признати и познати хирург Предраг Пешко са својим тимом са Клиничког центра из Бањалуке.

Презентујући једногодишње резултате рада, Пешко је рекао данас на конференцији за новинаре да је циљ остварен и да је урађено и више него што је предвиђао.

"Надамо се да ће се тренд оваквог рада наставити и убудуће, будући да се раде сложене операције, а да није било постопертивних компликација ни смртних случајева", рекао је Пешко и додао да се у Болници у Невесињу, између осталог, раде лапараскопске процедуре у гинекологији и хирургији.

Пешко, који има позиве из цијелог свијета да ради најтеже и најзахтјевније операције, каже да се одлучио да са својим тимом ради у невесињској Болници јер ова здравствена установа има одличне услове за рад, располаже са најсавременијом опремом и квалитетним кадром.

"Захваљујући Републици Српској нема опремљеније болнице у ширем региону, а пратићемо нове трендове када је ријеч о опреми", рекао је Пешко и додао да је циљ, између осталог, да се оспособи кадар.

Директор Болнице у Невесињу Велибор Миливојевић каже да се доласком угледног хирурга Предрага Пешка повећао рејтинг установе и број пацијената, који долазе у ову здравстену установу из Федерације БиХ, Македоније, Словеније, Хрватске, Црне Горе и других градова Републике Српске.

Миливојевић каже да не изостаје ни подршка предсједника Републике Српске Милорада Додика, који се од почетка залагао да Болница служи намјени, те Владе Српске и надлежног министарства.

Он је навео да невесињска Болница нема других планова, осим да буде још боља.

Пацијенти кажу да у Болници имају добре услове јер свака соба има телевизор и купатило, а ријечи хвале упућују и болничком особљу, које краси љубазност.

Пројекат градње Болнице у Невесињу за шта је средства обезбиједила Фондација "Михајло Лабало", а који је био упитан након смрти Лабала, завршен је, захваљујући предсједнику Српске Милораду Додику, који је подржао идеју, те ентузијазму и ангажовању доктора Пешка и залагањима Његовог преосвештенства владике херцеговачко-неретванског Григорија.