latinica  ћирилица
31/05/2016 |  08:34 | Аутор: vecernjenovosti

За 666 знате, али ће вас изненадити симболика 777 и 999

Вјероватно се већина мистика, научника, астролога слаже да ту снагу да парира овом броју има низ од три седмице. Прво, зашто седам?
За 666 знате, али ће вас изненадити симболика 777 и 999 - Фото: Novosti.rs
За 666 знате, али ће вас изненадити симболика 777 и 999Фото: Novosti.rs

Број шест представља несавршеност. У Светом писму се бројеви често користе у симболичном смислу. Седам означава потпуност или савршеност.

Шест, пошто је за један мањи од седам, може указивати на нешто што Бог сматра непотпуним или несавршеним и на нешто у вези с Божјим непријатељима, сматрају бројни тумачи религије.

Седам се одувијек помиње као позитиван, свети број.

У многим религијама и цивилизацијама имамо овај број са јаком симболиком. Седам је дана у којима је створен свијет, седам небеса, седам гора и мора у причама.

И популарна митологија воли овај број, па имамо и седам патуљака. И у оним најстаријим имао је моћ: у Египту је био симбол вјечног живота, код Сумераца симболизује божанство. Код Маја симболизује Великог Медвједа.

Дакле, седам је моћан, свети број. Али, шта би значио у низу?

Популарна астрологија воли да каже: ако сањате низ 777, анђели вас поздрављају, и многа чуда вам се остварују, а многа су пред вама. Не заустављајте се у марљивом раду и знајте, да ваш сан постаје стварност.

Овај број је врло позитиван знак, који вас упозорава, да ће можда стићи и даљна чуда. Али, одакле вуче кориен снага тог низа?

Многи мисле да низ 666 настаје јер се у Светом писму понављање правдало наглашавањем, па се тако несавршени број шест нашао три пута у низу, и он представља "низ ђавола", "жиг звијери", који носе они који су сљедбеници антихриста.

Негдје се помиње да је низ који носи неко ко је изопачен и 999 (преврнуте шестице).

А како је седам потпун, божански број, то је број који носе они који долазе од Бога, они који би требало да побиједе ђавола, све оне са "жигом звијери".

Они су потпуни, и савршени, и противтежа су свему што је против Бога. Они су месије, означени да спасу свијет – каже једно од тумачења.

Вјеровали у мистику бројева, или њихову моћ, морате да се запитате понекад да ли су бројеви само цифре којима тргујемо, или су дубља истина? Неки иду толико далеко да их траже и тамо гдје ви не бисте ни помислили, на примјер у бар кодовима производа које купујемо.