latinica  ћирилица
27/06/2016 |  13:31 ⇒ 14:05 | Аутор: vecernjenovosti

Избјегните јутарње грешке

По јутру се дан познаје - упозорава стара изрека коју многи од нас не схватају озбиљно. Није свеједно шта радимо ујутру, а ово су најчешће грешке које правимо кад отворимо очи.
Спавање - Фото: архив
СпавањеФото: архив

Аларм на одложено

- Навика да неколико пута одложимо аларм чини нас нервозним, а доказано је да овај "украден" сан не регенерише. Зато, навијте сат баш кад желите да устанете и осјећаћете се боље јер сте показали снагу воље.

Провјера телефона

- Читање вијести, мејлова прије него што сте поштено отворили очи није сјајан начин да почнемо дан. Тиме смо одмах убацили у пету брзину, а да претходно нисмо загријали "ауто". О зрачењу телефона научници још нису усаглашени, али најбоље би било да га не држите поред кревета.

Прескакање вјежбања

- Ако скачете из кревета, облачећи се наврат-нанос и јурећи на посао, чините медвеђу услугу свом тијелу. Недостатак времена није оправдан разлог за прескакање вјежбања јер не морате овој јутарњој рутини посветити читав сат. Довољно је и 15 минута да се лагано загријете и истегнете.

Неадекватан доручак

- Кафа и тост неће вам обезбиједити потребну енергију за наставак дана, али ни традиционални српски доручак, који укључује бурек и пецива није добар избор. Овсене пахуљице са млијеком и свјежим воћем обезбиједиће вам потребне витамине, а ако вам је то сувише "женски оброк", изаберите јаја и јогурт.