latinica  ћирилица
02/07/2016 |  19:06 ⇒ 19:06 | Аутор: Агенције

Краљевство чоколаде не постоји само на филму (ВИДЕО)

Тврдња да неограничене количине чоколаде постоје само у бајкама, није у потпуности тачна. Ова фабрика у Бирмингему изгледа као да је изашла из филма, али најбоље је што заиста постоји.

Јесте ли можда гледали филм Тима Бартона 'Чарли и фабрика чоколаде'? Ако нисте, а луди сте за слаткишима погледајте га, а ако јесте добра је вијест што фабрика чоколаде зсита постоји, налик је оној којом управља Виили Вонка (сјајна улога Џонија Депа) а ако желите да знате како се осјећао мали Чарли, посјетите ову дивоту у Бирмингему која носи назив "Cadbury World".

За 16,75 фунти колико износи цијена улазнице можете ући у фабрику (заправо тематски парк) коју води и с поносом показује споменута компанија "Cadbury", једна од највећих на свијету што се производње слаткиша тиче.

Овде ћете сазнати неке основне ствари, попут тога како се чоколада прави (чак ћете и видјети процес), али и могућност да испробате разне производе, тако да ако фабрику напустите нешто тежи, немојте се уопште чудити.

Планина од чоколаде, историјски приказ како су најпопуларнији слаткиш правиле Маје, шоу је који показује како је Хернан Кортез заправо донио зрна какаа у Европу, процес паковања чоколаде и спремање за продају само су неке од ствари које ћете доживити на овом, за сладокусце, врло вјероватно надреалном мјесту.

А док не отпутујете у Енглеску и видите ово чудесно мјесто, препоручујемо да баците око на Јутјуб и добро се припремите за посјету и набацивање ког килограма више.