latinica  ћирилица
03/07/2016 |  20:24 ⇒ 20:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Примали плату, а 15 мјесеци нису долазили на посао

Два радника Градског вијећа Херез де ла Фронтере, у покрајини Андалузија у Шпанији, отпуштена су након што је утврђено да се скоро 15 мјесеци нису појавили на радном мјесту.
Рачунар - Фото: илустрација
РачунарФото: илустрација

Два мушкарца су у том временском периоду уредно примала плату, а грешка је откривена када је установљено да дотични возач и баштован нису радили од јануара 2015. до маја 2016. године.

Даљим истраживањем утврђено је да је период њиховог одсуства много дужи и да у последњих 15 гмјесеци ниједном нису дошли на посао.

Генерална унија радника наводи да су радници једноставно искористили нагомилане прековремене сате, који су претворени у слободне дане и да је цијели случај потпуно легалан.

Унија дозвољава размјену слободних дана између радника и наводи да су мушкарци такође искористили слободне дане својих колега.

С друге стране, Градско вијеће образложило је у саопштењу да једноставно жели да елиминише неправедно стечене навике радника које наносе значајну штету, како самом вијећу и његовим услугама, тако и оштећеној градској каси.  

У истој покрајини прошле године кажњен је 69-годишњи Шпанац након што су челници јавне службе у којој је радио открили да се шест година није појавио на послу.