latinica  ћирилица
04/07/2016 |  18:59 | Аутор: Б92

Савјети Паула Коеља: Помозите Универзуму да испуни све ваше жеље

Искористите везаност за технологију да остварите своје снове, поручује славни писац Паоло Коељо. Ево како!
Паоло Коељо (Фото: paulocoellio.com) -
Паоло Коељо (Фото: paulocoellio.com)

Успјех није резервисан само за шачицу људи. Тајна успешних људи у томе је што активно замишљају оно што желе да постигну, обликују циљ у својој глави до детаља и кораке да до њега дођу - и онда знају тачно шта треба да раде. Ово зна и Паоло Коељо, који је на свом блогу несебично подијелио начин како можете да дођете до нечег што јако желите.

Сигурно знате да је славни писац написао да"ако нешто јако желите, цијели универзум ће се ујединити у настојању да то и добијете". Ипак, универзуму некад треба помоћ од вас самих.

Шта је оно што је са вама највећи дио дана и од чега се ријетко и нерадо одвајате? Дакако, то је ваш мобилни телефон, или пак рачунар. Искористите везаност за технологију да остварите своје снове, поручује писац.

Направите једноставан скринсејвер који ће вас свакодневно подсјећати шта желите. Будите врло прецизни: запишите своје циљеве, и дајте им тачно одређен временски оквир. Можда желите да до децембра имате тачно толико килограма - запишите то!
Избјегавајте негативне речи попут "изгубити": ваше подсвјесно има визуелну природу, неће регистровати негације.

Или је пак ваша жеља да у августу путујете на море? Да вјежбате сат времена дневно, три пута недељно? Запишите то као да ће се десити. Запишите "у августу ћу путовати на море".

Скринсејвер ће вас стално подсјећати на ваш циљ и тако ћете "испрограмирати" свој мозак и успјети у томе што желите - то јест, ако успут не одустанете. Својим ријечима можете додати и инспиративну фотографију која ће то што желите учинити готово опипљивим.

Намјестите свој скринсејвер на овај начин још данас, и будите за корак ближи свом циљу! Јер, по ријечима писца, "ако јурите своје снове, и они ће појурити вас".