latinica  ћирилица
07/07/2016 |  08:21 ⇒ 08:23 | Аутор: РТРС

Блажо из Канаде: Бивши боксер нокаутирао медвједа

Рик Нелсон (61), Канађин који се дуго година професионално бавио боксом, шетао је свог пса кроз шуму када се испред њих појавила медвједица тешка више од 150 килограма, док је поред ње ишло младунче.
Рик Нелсон (Фото: huffingtonpost) -
Рик Нелсон (Фото: huffingtonpost)

Нелсон је почео полако да се повлачи уназад, међутим његов пас је почео да лаје, након чега се медвједица залетјела ка њима.
Нелсон је у самоодбрани успио да два пута песницом удари животињу у главу и благо је ошамути, тек толико да успије да побјегне са својим псом.

- Све се десило тако брзо. Када је кренула ка мени, почео сам да вриштим и дозивам упомоћ. Био сам потпуно уплашен. Прво се појавило младунче. Чим сам га угледао, знао сам да смо у невољи, јер је мајка морала да буде веома близу. Нажалост, био сам у праву - рекао је Нелсон, који је прошао само са огреботинама.

Бивши боксер описао је непријатан сусрет за дивљом животињом.

- Попела се на задње ноге и стала испред мене. Замахнула је шапом ка мени и огребала ме. Да се нисам одмакао, вјероватно сада не бисмо водили овај разговор. Ударио сам је два пута у главу. Благо се ошамутила, а пас и ја смо потрчали колико нас ноге носе - са осмијехом је испричао Нелосн за британски "Гардијан".