latinica  ћирилица
08/07/2016 |  08:50 | Аутор: novosti.rs

Заштитите косу од сунца и соли

Исто као што тијело мажете заштитном кремом док сте на сунцу, тако исто користите препарате за заштиту косе од УВ зрака.
Мокра коса - Фото: илустрација
Мокра косаФото: илустрација

Због сунца и морске воде, коса се оштећује и исушује, боја бледи, а врхови се ломе и "цвјетају". Зато избјегавајте грубо трљање косе пешкиром, четкање и везивање мокре косе јер се тада више ломи и наравно, носите шешир.

* Користите хидратантни шампон и регенератор који интензивно његују вашу косу а не садрже парабен, сулфате, натријум и хлор.

* Препарати са УВ заштитом - Исто као што тијело мажете заштитном кремом док сте на сунцу, тако исто користите препарате за заштиту косе од УВ зрака. Они спрјечавају да се избијељена коса исушује, а тамну косу штите од појаве црвеног пигмента. И лак за косу или регенератор који се не испира садрже УВ заштиту, увијек их наносите на влажну косу, иначе се неће апсорбовати.

По повратку с љетовања, заборавите, макар на кратко, на пеглање и фенирање косе, везивање репова или пунђе. Пустите је да се опорави, а најбоље је да је мало скратите и почастите хранљивом маском за суву и оштећену косу коју можете и сами да направите код куће.

МАСКА ПОСЛИЈЕ ЉЕТОВАЊА

Потребно је: мед, маслиново или уље јојобе

Загрејте мало меда да се растопи, додајте кашичицу маслиновог или уља јојобе и утрљајте у косу. Оставите 30 минута, па исперите.