latinica  ћирилица
11/07/2016 |  13:43 ⇒ 17:24 | Аутор: РТРС

Бијељина: Руски доктори посјетили Дом здравља (ВИДЕО)

Руководство Медицинско-санитарне установе Федералне медицинско-биолошке агенције из Русије посјетило је бијељински Дом здравља с циљем упознавања са радом у овој установи и успостављања сарадње.
Руски доктори посјетили Дом здравља Бијељина - Фото: СРНА
Руски доктори посјетили Дом здравља БијељинаФото: СРНА

Посјета је наставак успјешне сарадње здравствених установа Српске и Руске Федерације ради унапређивања квалитета у области здравственог менаџмента.

Руској делегацији представљен је примјер систематског рада на унапређењу квалитета, принципи лидерства руководства и укључивања запослених у спровођење промјена у Дому здравља Бијељина, установи која успјешно послује.

Златко Максимовић, директор Дома здравља Бијељина каже да је у питању пословна посјета, те да су се гости интересовали првенствено за квалитет здравствених установа.

Руководство руске Медицинско-санитарне установе упознало се са третманима, процедурама и асортиманом услуга, али и истакло задовољство виђеним гостопримством и професионализмом домаћина.

Директор болнице у Русији Евгениј Књазев изјавио је након обиласка Дома здравља да су се увјерили у веома висок ниво менаџмента у организацији рада и квалитета и да искуство из Бијељине оставља веома дубок утисак.

- Ово искуство које смо овдје видјели послужиће нам у будућем раду - рекао је Књазев.

Сарадња двије институције наставиће се и будућности, а директор бијељинског Дома здравља др Златко Максимовић позван је да учествује на предавању у Русији о теми "Квалитет здравствених услуга и здравственог менаџмента".