latinica  ћирилица
13/07/2016 |  13:20 ⇒ 14/07/2016 | 08:57 | Аутор: ТАНЈУГ

Откриће НАСA: Покушавају ли Марсовци да нам нешто поруче?

Камера НАСA високе резолуције за извиђање Марсове орбите усликала је на тој планети пјешчане дине од тачкица и цртица налик Морзеовој азбуци.
Ванземаљци - Фото: илустрација
ВанземаљциФото: илустрација

"Фотографије мрачних дина усликане су у фебруару и представљају чудну топографску аномалију", саопштила је НАСА чији стручњаци сматрају да "мала зелена бића" на тај начин не покушавају нешто да кажу Земљанима, преноси Си-Ен-Ен.

Дине су, како се наводи, формиране у депресивној области и сматра се да су на њихово формирање утицали кратери "старих астероида" и вјетрови који су на овом дијелу црвене планете дували тако да су помјерањем пијеска направили различите тачкице и цртице.

У саопштењу НАСA стоји да научници још увијек нису добро схватили овај процес, и очекује се да ће благовремено донијети тачну дефиницију, јер имају јаку мотивацију проучавања ове области.

Америчка научница Вероника Беј, превела је ове дине од тачкица и цртица у писану ријеч и добила: "Nee ned zb 6tnn deibedh siefi ebeee shiei esee seee".

- Чак ако би постојала најмања могућност да Марсовци покушавају да разговарају са нама, морали би да пораде на структури реченице - констатује ова ТВ мрежа.