latinica  ћирилица
18/08/2016 |  18:47 ⇒ 19:32 | Аутор: РТС

Тигар одбранио свог кротитеља од леопарда (ВИДЕО)

Видео-снимак из резервата за велике мачке "Блек јагуар вајт тајгер" у Мексику проширио се интернетом и доспио и до свјетских медија.
Тигар одбранио свог кротитеља од леопарда - Фото: Screenshot/YouTube
Тигар одбранио свог кротитеља од леопардаФото: Screenshot/YouTube

Кротитељ дивљих мачака и власник резервата Едвардо Серио вријеме је проводио прилично уобичајено – мазећи се с лавицом која се изврнула на леђа.

Када мачка изложи трбух и дозволи да је на том мјесту мазите, тиме показује потпуну опуштеност и повјерење у особу јер им је тај дио тијела најрањивији, преноси Хафингтон пост.

Док се Серио мази с лавицом, у позадини је тигар Азтлан, а још даље женка леопарда, Дарма. Обје мачке дјелују као да су пронашле неки вид забаве, међутим, у једном тренутку Дарма се диже, истражује терен и потом се даје у трк. Чини се као да је кренула да трчи према Едварду, када се на њу одједном баца тигар Азтлан.

Видео-снимак направљен 2015. године тек је сад постао популаран након што га је корисник подијелио на друштвеној мрежи Редит.

Многи су остали шокирани призором мислећи да је леопард кренуо у напад на кротитеља, а тигар га је херојски спасао. Међутим, исто је тако могуће да је леопард кренуо у игру, што је тигар дефинитивно прихватио. Тешко је повјеровати да је тигар предвидио намјеру леопарда да скочи управо на Едварда, а онда га и спасао.

Организација за заштиту дивљих мачака "Блек јагуар вајт тајгер" на Инстаграму има више од пет милиона пратилаца, а на Фејсбуку готово два милиона.

Иначе, колико год имају обожаваоца, толико има и оних који оспоравају добре намјере резервата, а власника, Серија, оптужују за злостављање дивљих животиња, илегалан узгој и препродају.