latinica  ћирилица
23/08/2016 |  10:37 ⇒ 24/08/2016 | 07:46 | Аутор: РТРС

Зворник: Убијен двогодишњи дјечак (ВИДЕО)

Двогодишњи дјечак чији је нестанак пријављен у Зворнику убијен је и закопан у овом граду.
Кућа Станкића у селу Лијешањ код Зворника - Фото: РТРС
Кућа Станкића у селу Лијешањ код ЗворникаФото: РТРС

Монструозно убиство у Зворнику. Двогодишњи Лазар Ребић, чији је нестанак пријављен 18. августа, убијен је и закопан испод врха Удрч на неприступачном терену села Лијешањ.

За убиство су осумњичени ујак убијеног дјетета, Мијат Станкић и његова нејвенчана супруга, Фата Дурак. Након хапшења и полицијске обраде лица, осумњичени су предати Окружном тужилаштву у Бијељини.

Незванично, дјечак је убијен у ноћи између 16. и 17. августа. Фата Дурак наводно је разговарала телефоном, нервирао ју је плач двадесетомјесечног Лазара Ребића. Кадa га је ударила, дјечак је пао ударивши главом о бетон. Дуракова је сакрила тијело и исте ноћи побјегла из куће.

Клупко је почело да се одмотава сутрадан, када је Фата Дурак пронађена у Живиницама. Одговопрност за смрт дјечака Фата и њен невјенчани супруг Мијат Станкић пребацивали су у полицији једно на друго. Обоје су имали проблема с алкохолом, а Фата је иначе била насилна, тврде бака и дјед убијеног дјечака.

Милена и Перо Станкић живјели су једно вријеме са сином Мијатом и његовом невјенчаном супругом. Након развода родитеља њима је повјерена брига о убијеном дјечаку и његовом млађем брату Марку. Због сталних размирица, Мијат се прије два мјесеца одселио са Фатом и одвео дјецу у другу кућу. Да је Лазар већ дуже вријеме добијао батине сумњао је и његов отац, али наводи, није имао услова да се стара о дјеци.

Мајка убијеног дјечака Роса Станкић наводно има здравтсвених проблема. Зашто је старатељство над дјецом повјерено људима склоним насилништву и алкохолу, још се не зна. У Центру за социјални рад у Зворнику данас нисмо успјели добити изјаву, иако је била обећана.

Шта се дешавало у кући у селу Ђеваље биће јасније сутра - након ексхумације и обдукције тијела убијеног дјечака.