latinica  ћирилица
23/08/2016 |  13:37 ⇒ 13:39 | Аутор: РТРС

Бијељина: Пријем за дјецу са Космета

У Градској управи у Бијељини јуче је уприличен пријем за дјецу са Космета која бораве у седмодневној посјети Републици Српској.
Бијељина: Дочек дјеце са Косова - Фото: СРНА
Бијељина: Дочек дјеце са КосоваФото: СРНА

Породице њихових вршњака угостиле су у Бијељини педесетак малишана, најбољих ученика основних школа из Гораждевца.

Претходних дана малишани су обилазили знаменитости Семберије, а најаду се да ће и до краја боравка у Републици Српској уживати у гостопримству домаћина и природним љепотама овог краја. 

Најбољи ученици основних школа из српских општина на Космету стигли су у Републику Српску у суботу, 20.августа, а планирано је да овдје проведу седам дана. Већина дјеце долазила је и претходних година, тако да у Бијељини већ имају пријатеље и познају овај крај.

Град Бијељина, као град побратим српске општине Гораждевац, већ низ година организује бројне посјете и разне видове културне и просвјетне сарадње са овом локалном заједницом на Космету.

У Републици Српској борави више од 500 дјеце са Косова и Метохије. Дјецу која су допутовала у оквиру пројекта „Спојимо српску дјецу Космета и Републике Српске" Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији прихватиле су и угостиле породице њихових вршњака из Бањалуке, Приједора, Лакташа, Градишке, Прњавора, Модриче, Шамца, Брода и Гацка.